Quantcast

Protestai Libane sukėlė chaosą

  • Teksto dydis:

Liepsnojančiomis barikadomis, protesto eitynėmis ir gatvių blokadomis tūkstančiai demonstrantų penktadienį paralyžiavo gyvenimą Libane.

Beirute nedirbo mokyklos, miesto centre duris užvėrė parduotuvės. Protestai nukreipti prieš korupciją ir vyriausybės planuojamas taupymo priemones.
 
Jau naktį į penktadienį tūkstančiai žmonių keliuose Libano miestuose išėjo gatves. Jie degino gatvių barikadas ir automobilių padangas. Saugumo pajėgos panaudojo ašarines dujas. Per susirėmimus, Vidaus reikalų ministerijos ir Raudonojo Kryžiaus duomenimis, sostinėje Beirute buvo sužeista apie 60 policininkų ir daugiau kaip 100 demonstrantų.
 
6,8 mln. gyventojų turintis Libanas kovoja su ekonomine ir finansų krize. Valstybės skolos siekia 86 mlrd. JAV dolerių (77 mlrd. eurų) – tai atitinka maždaug 150 proc. BVP. Tai vienas didžiausių skolos rodiklių pasaulyje.
 
„Mes nesitrauksime iš gatvės, kol iš vyriausybės nepasitrauks vagys“, - sakė 27 metų Mahmoudas. Daugelis demonstrantų laikė rankose Libano vėliavas ir reikalavo politikų atsistatydinimo. „Vyriausybės ir prezidento turi nelikti. Visi libaniečiai badauja, jie neturi pinigų ir darbo“, - kalbėjo Hania Mabsut.

 


Šiame straipsnyje: Libanasprotestai LibaneBeirutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių