Quantcast

Prorusiški separatistai skelbia užėmę Ukrainos rytinį Lymano miestą

Maskvos remiamų separatistų pajėgos penktadienį paskelbė užėmusio strategiškai svarbų Lymano miestą Ukrainos rytuose, esantį prie kelio, vedančio į kitus svarbius Kyjivo pajėgų tebekontroliuojamus miestus.

Separatistų pajėgos „išvadavo ir visiškai užėmė 220 gyvenviečių, įskaitant Krasnyj Lymaną“, per platformą „Telegram“ paskelbė Donecko srities separatistai, pavartoję šio miesto ankstesnį pavadinimą.

Rusija ar Ukraina šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Lymanas yra rytinės Donecko srities šiaurėje, prie kelio į Slovjanską ir Kramatorską – Ukrainos kontroliuojamos Donecko dalies administracinį centrą.

Nuo tada, kai Maskva išvedė savo pajėgas iš centrinių ir šiaurinių Ukrainos regionų, kad sustiprintų puolimą rytuose, rusai lėtai, bet užtikrintai žengia gilyn į Donbasą. Šis regionas, kuriame gyventojų daugumą sudaro rusakalbiai, nuo 2014 metų buvo iš dalies  kontroliuojamas promaskvietiškų separatistų.

Rusijos pajėgos taip pat tęsia puolimą Ukrainos pietinėje pakrantėje.

Rusijos ir Maskvos paskirti pareigūnai pietinėje Chersono srityje, kuri šio metu visiškai kontroliuojama Rusijos pajėgų, taip pat pietrytinėje Zaporižios srityje pareiškė, kad abu regionai gali tapti Rusijos dalimi.


Šiame straipsnyje: užėmė miestąLymanaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių