Quantcast

Prokuroras: Minske per du mėnesius atsakomybėn patraukta apie 3 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Minske nuo protestų pradžios administracinėn atsakomybėn jau patraukta apie 3 tūkst. žmonių, pranešė Minsko miesto prokuroras Olegas Lavruchinas.

„Galime pranešti, kad iki šiol vien Minsko mieste (administracinėn) atsakomybėn patraukta apie 3 tūkst. žmonių. Tik administracinėn atsakomybėn. Iš jų du trečdaliai, kaip taisyklė, nubausti areštu, o likusieji (daugiau kaip 1 tūkst. žmonių) gavo administracines baudas pagal 23.34 straipsnį (masinių renginių organizavimo ar rengimo tvarkos pažeidimas)“, – sekmadienį transliuotame interviu televizijos kanalui STV teigė O. Lavruchinas.

Prokuroras atkreipė dėmesį į tai, kad esant „didesniam pavojui visuomenei“ riaušių dalyviams numatyta ir baudžiamoji atsakomybė.

„Šiandien Minsko miesto ikiteisminio tyrimo įstaigos nagrinėja apie 250 baudžiamųjų bylų. Jos susijusios tiek su dalyvavimu masinėse tvarkos pažeidimuose, tiek su panašiais pažeidimais, susijusiais su pasipriešinimu policijos pareigūnams ir smurto grėsmės policijos pareigūnams sukėlimu“, – pareiškė O. Lavruchinas.

Pasak jo, tai visų pirma yra atvejai, susiję su viešojo transporto sustabdymu.

„Iki šiol buvo nustatyti 275 asmenys, susiję su šių nusikaltimų įvykdymu. Bendra žala šiose baudžiamosiose bylose padaryta žala siekia apie 260 tūkst. Baltarusijos rublių (apie 85 tūkst. eurų)“, – pareiškė O. Lavruchinas.

„Tai yra iki šiol nustatyta žala. Procesas tęsiasi, žinoma, ši suma greičiausiai didės“, – pridūrė prokuroras.

Jau daugiau nei du mėnesius Baltarusijoje vyksta protestai prieš rugpjūčio 9 dieną vykusių prezidento rinkimų rezultatus. Nugalėtoju paskelbtas dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka, einantis šias pareigas nuo 1994 metų.

Opozicija nepripažino valdžios paskelbtų rinkimų rezultatų ir laiko juos suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Tai gerai, kad patraukta. Uz nusikaltima yra butina atsakyti nepriklausomai per koki laikotarpi jis buvo padarytas ar koks kiekis zmoniu ji dare.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių