Quantcast

Prieš karūnavimą sulaikytas JK antimonarchinės grupės vadovas buvo paleistas

Prieš karaliaus Charleso III (Karolio III) karūnavimą sulaikytas antimonarchinės grupės vadovas buvo paleistas, pranešė grupė.

Vėlai šeštadienį „Republic“, kuri nori išrinkto valstybės vadovo, pranešė, kad jos vykdomasis direktorius Grahamas Smithas (Grejemas Smitas) buvo paleistas, praėjus maždaug 16 valandų po sulaikymo.

Jis buvo vienas iš daugiau kaip 50 asmenų, sulaikytų pasinaudojant naujais įgaliojimais, kuriuos šią savaitę JK vyriausybė paskubėjo įteisinti, siekdama numalšinti tiesioginių veiksmų grupių protestus.

Londono policija buvo kritikuojama dėl šių sulaikymų. Be kita ko, sulaikyta savanorių iš vietos moterų saugumu besirūpinančios grupės, kurią remia valdžios institucijos.

Tie savanoriai, siekdami skatinti moterų saugumą ir mažinti smurtą prieš moteris, dalina išprievartavimo pavojaus signalus.

Praėjusį mėnesį laikraštis „Daily Mail“ teigė, kad protestuotojai planavo panaudoti šiuos signalus, kad išgąsdintų parade dalyvaujančius žirgus.

Laikraštis taip pat rašė, kad klimato kaitos aktyvistai iš grupės „Just Stop Oil“ planavo sutrikdyti renginį.

Tarp šeštadienį sulaikytų asmenų buvo ir „Just Stop Oil“ narių.

G. Smithas anksčiau žurnalistams sakė, kad nei jis, nei kiti „Republic“ nariai neplanuoja sutrikdyti šeštadienio renginio. Visgi protestas įvyko, o jo metu monarchijai nepritariantieji mojavo plakatais „Ne mano karalius“ ir šūkavo.

„Nesuklyskite. JK nebėra teisės į taikius protestus“, – tviteryje rašė G. Smithas.

„Man ne kartą buvo sakyta, kad monarchas yra tam, kad gintų mūsų laisves. Dabar mūsų laisvės yra puolamos jo vardu“, – tvirtino jis.

Žmogaus teisių grupės šiuos sulaikymus prilygino areštams autoritarinėse valstybėse, tačiau kilus visuomenės susirūpinimui policija gynė savo taktiką, teigdama, kad ji yra proporcinga ir atitinka teisės aktus.

Pastaraisiais metais Londonas ne kartą tapo tiesioginių veiksmų grupių taikiniu.

Griežtosios linijos vidaus reikalų ministrė Suella Braverman (Sjuela Breiverman) pažadėjo policijai suteikti daugiau įgaliojimų, kad sustabdytų protestuotojus, naudojančius „partizaninę taktiką“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vot cia tai demokratija. Del sventos ramybes Karlas iii gali tuos opozicionierius ir nunuodyti. Novicioko turi pakankamai.

iš kitos pusės

iš kitos pusės portretas
nėra ko "protestuotojams" reikštis per renginius, kuriuos organizavo kiti. Manau laikas įvesti renginių monopolį, autorines teises. Jei kas nepatiko, organizuok kitą mitingą kitu laiku, sukvietęs žymiai daugiau žmonių. O jei trukdai kitam, mokėk baudas už autorinių teisių pažeidimą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių