Quantcast

Prie Norvegijos krantų dreifuojantis Rusijos ledlaužis pasiuntė nelaimės signalą

Rusijos ledlaužis „Tor“, esantis netoli Norvegijos krantų, pasiuntė nelaimės signalą ir informavo, jog sugedo jo variklis, pranešė tarptautinės jūrų paieškų ir gelbėjimo tarnybos.

„Rusijos ledlaužis „Tor“, 1964 metais pastatytas Suomijos įmonėje „Wartsila“, susisiekė su Olesiundo pakrančių apsauga ir pranešė, kad užgeso jo variklis. Ledlaužyje yra 33 įgulos nariai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas gelbėjimo tarnybų šaltinis.

Šis dyzelinis laivas, priklausantis uostų valdybai „Rosmorport“, plaukė iš Sankt Peterburgo į Arkties uostą Sabetą Rusijos Jamalo pusiasalyje.

„Pirminiais duomenimis, laivas nėra apgadintas ir plūduriuoja. Degalų nuotėkio pavojaus nėra. Laivas laukia galimybės, kada jam galės padėti vilkikas, bet kol kas dėl smarkios audros to nepavysta padaryti“, – pridūrė šaltinis.

Norvegijos paieškų ir gelbėjimo operacijų koordinavimo jungtinio centro duomenimis, sugedus Rusijos ledlaužio varikliui laivas pradėjo dreifuoti, bet tebeturi galimybe manevruoti.

Tuo metu viena Rusijos laivybos agentūra vėliau pareiškė, kad nelaimės signalas buvo pasiųstas per klaidą ir kad laivas tebeplaukia sava eiga.

„Klaidingas pavojus. Viskas normalu – jis (ledlaužis) toliau plaukia (numatytu) maršrutu“, – „Interfax“ sakė agentūros „Rosmorrečflot“ atstovas.

„Ledlaužiui nėra iškilę problemų. Nelaimės signalas buvo pasiųstas atsitiktinai, nutrūkus elektros tiekimui dalyje įrangos“, – pridūrė jis.

„Rosmorrečflot“ patikslino, kad laivas plauke ne į Sabetą, o į Murmansko uostą.

„Ledo sąlygos keičiasi, atsiranda naujų užduočių. Kol kas laivas plaukia į Murmanską“, – „Interfax“ cituoja agentūros atstovą.

Vienas tarptautinių paieškos ir gelbėjimo tarnybų šaltinis vėliau sakė „Interfax“, kad „Tor“ įgulai pavyko „iš dalies atkurti variklio pajėgumus, todėl laivo padėtis stabilizuota ir nebėra kritinė“.

Pasak jo, norvegų gelbėjimo tarnybos pasiuntė į incidento vietą sraigtasparnį, galėjusį prireikus evakuoti įgulą.

„Tačiau kapitonas pareiškė, kad pavojaus įgulai nėra ir nuo sraigtasparnio pagalbos atsisakė, – nurodė tarnybos. – Kita vertus, ledlaužio link plaukia du laivai – vilkikas ir aprūpinimo laivas, pasiruošęs suteikti pagalbą, jeigu jos prireiktų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia joaaa

Cia joaaa portretas
55 metu ledlauzis?!!! Totalus kosmaras, nera analogu! :)))
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių