Quantcast

Prie JAV artėja jau 26-a šio uraganų sezono audra „Epsilon“

Jungtinių Valstijų link slenka iki 3-ios kategorijos sparčiai sustiprėjęs didelis uraganas „Epsilon“, kuris yra jau 26 audra šį sezoną ir kurio poveikis kol kas tikriausiai bus juntamas Bermudoje, trečiadienį po pietų pranešė JAV meteorologai.

„Epsilon“, kurio vėjų greitis siekia 185 km per val., turėtų praslinkti šalia Bermudos, bet saloje vis tiek paskelbtas perspėjimas dėl atogrąžų audros.

Audros vėjų greitis vos per parą padidėjo 80-ia km per val., tad „Epsilon“ buvo priskirta sparčiai stiprėjančių audrų kategorijai. Šį sezoną tai jau septinta tokiu greičiu stiprėjanti audra.

Pastaruosius porą dešimtmečių meteorologai vis labiau nerimauja dėl audrų, kurios kone iš nieko staiga virsta milžinėmis, visai kaip „Epsilon“. Meteorologai nustatė oficialią ribą tokiam pavojingam staigiam intensyvėjimui: vėjo greičio padidėjimą per parą 56 kilometrais per valandą.

Prognozuojama, kad „Epsilon“ arčiausiai Bermudos bus ketvirtadienį po pietų ar vakare, nurodo JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC). Gyventojai raginami atidžiai stebėti audrą.

„Epsilon“ sukeltos didelės bangos jau pasiekė Bermudą, Bahamas, Didžiuosius Antilus ir Pavėjines salas. Bangavimas per artimiausias porą dienų tikriausiai sukels gyvybei pavojingą bangų mūšą ir sroves Naujosios Anglijos ir Kanados pakrantėse.

Majamyje įsikūręs NHC nurodė, kad „Epsilon“ buvo maždaug 545 km į rytus-pietryčius nuo Bermudos ir judėjo į šiaurės vakarus 17 km per val. greičiu.

Per šiemetinį uraganų sezoną jau buvo tiek audrų, kad NHC pritrūko oficialių pavadinimų ir ėmėsi graikų abėcėlės joms pavadinti.

„Epsilon“ taip pat pasiekė anksčiausiai atkeliavusios 26-os pavadinimą gavusios audros rekordą – ji atslenka mėnesiu anksčiau nei 26-oji 2005 metų audra, pasirodžiusi lapkričio 22 dieną, sakė Kolorado valstijos universiteto mokslininkas Philas Klotzbachas.


Šiame straipsnyje: audraJAVepsilon

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių