Quantcast

Prie Japonijos artėjanti atogrąžų audra grasina sutrikdyti olimpines žaidynes

 Japonijos link slenkanti atogrąžų audra antradienį sukėlė pageidaujamų aukštų bangų Tokijo olimpinių žaidynių burlenčių rungtims, bet grasina sutrikdyti visus kitus renginius liūtimis ir smarkiais vėjais.

Olimpinių žaidynių organizatoriai atidėjo irklavimo ir šaudymo iš lanko varžybas, nuogąstaujant dėl atogrąžų audros „Nepartak“, kurios vėjų gūsių greitis siekė 108 km per valandą.

Audra, šiuo metu esanti maždaug už 190 km į rytus nuo Čiošio miesto, iš pradžių slinko Tokijo link, bet dabar pasuko šiauriau. Dabar prognozuojama,  kad sausumą ji pasieks anksti trečiadienį Mijagio regione.

Mijagyje ir kaimyninėje Ibarakio prefektūroje organizuojamos kelios olimpiados rungtys – vienos iš nedaugelio, kurias leidžiama stebėti žiūrovams. Visgi organizatoriai sakė, kad audra renginių nesutrikdys.

„Žaidynės Mijagyje ir Ibarakyje bus rengiamos kaip suplanuota. Tikimės, kad žiūrovai irgi atvyks“, – žurnalistams sakė atidėtos 2020-ųjų Tokijo olimpiados atstovas Masa Takaya (Masa Takaja).

Artėjanti audra antradienį jau atnešė lietaus ir vėjų į dalį Japonijos rytinės pakrantės, todėl sąlygos moterų triatlonui Tokijuje nebuvo pačios palankiausios.

Dėl orų rungtis prasidėjo 15 minučių vėliau. Per dviračių lenktynes kelios sportininkės paslydo dėl šlapios kelio dangos.

Tačiau sąlygos buvo daug palankesnės burlenčių varžyboms, vykstančioms ryčiau Tokijo esančioje Čibos prefektūroje.

Organizatoriai nusprendė vyrų ir moterų rungčių ketvirfinalių, pusfinalių ir finalų varžybas surengti antradienį, kad suspėtų išnaudoti aukštas bangas.

Japonijos vyriausybės atstovas Katsunobu Kato (Kacunobus Katas) antradienį žurnalistams sakė, kad audra slenka labai lėtai ir jau dabar atnešė smarkių vėjų ir sukėlė didelių bangų palei didžiąją dalį šiaurės rytinės pakrantės.

Jis perspėjo, kad liūtys trečiadienį tęsis Tokijo apylinkėse, taip pat į šiaurės rytus esančiame Tohoku regione ir šiaurės vakarų pakrantėje esančiame Hokuriku regione, kur nuslinks sausumą pasiekusi audra.

K. Kato ragino vietos gyventojus „atkreipti dėmesį į vėliausią informaciją apie orus ir nurodymus evakuotis“.

Potencialioje audros smarkiausio poveikio zonoje buvo apribotas traukinių eismas, taip pat buvo paskelbtas neprivalomas nurodymas evakuotis Atamii mieste, kur anksčiau šį mėnesį smarkiai liūčiai sukėlus purvo nuošliaužą žuvo 21 žmogus.

Japonijoje taifūnų sezonas paprastai tęsiasi nuo gegužės iki spalio. Piką jis pasiekia rugpjūtį ir rugsėjį.

2019 metais taifūnas „Hagibis“ smogė Japonijai, kad šalyje tuo metu vyko Regbio pasaulio čempionatas. Tąsyk žuvo per 100 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių