Quantcast

Prie Indonezijos užfiksuotas galingas 7,1 balo žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Prie Indonezijos Šiaurės Molukų provincijos krantų ketvirtadienį įvyko galingas 7,1 balo žemės drebėjimas, pranešė seismologai.

Žemės drebėjimo epicentras buvo 45 km gylyje 140 km į šiaurės vakarus nutolęs nuo pakrantėje įsikūrusio Ternatės miesto, informavo JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Pasak JAV perspėjimo apie cunamius centro atstovų, požeminis smūgis neturėtų sukelti cunamio Ramiajame vandenyne.

Vis dėlto Indonezijos meteorologijos ir klimatologijos agentūra perspėjo žmones saugumo sumetimais laikytis atokiau nuo paplūdimių.

Drebėjimas buvo juntamas Ternatėje penktadienį 1 val. 17 min. vietos (18 val. 17 min. Lietuvos) laiku, kai dauguma gyventojų jau miegojo. Požeminio smūgio išgąsdinti žmonės puolė bėgti iš savo namų.

Ši Pietryčių Azijos salų valstybė itin dažnai nukenčia nuo gaivalinių nelaimių. Indonezija priklauso Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“ – zonai, kur susiduria tektoninės plokštės, pasižyminčiai aktyvia seismine ir vulkanine veikla.

Rugpjūtį penki žmonės žuvo ir dar keletas buvo sužeisti per stiprų žemės drebėjimą, įvykusį netoli tankiai apgyventos Javos salos krantų.

Praeitais metais per 7,5 balo žemės drebėjimą ir jo sukeltą cunamį Palu mieste Sulavesio saloje žuvo arba dingo daugiau kaip 4,3 tūkst. žmonių.

2004 metų gruodį katastrofinis 9,1 balo žemės drebėjimas, įvykęs prie Sumatros salos krantų, sukėlė didelį cunamį, regione nusinešusį apie 220 tūkst. žmonių gyvybių. Tąsyk Indonezijoje žuvo apie 170 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių