Quantcast

Prie Anglijos krantų nardytojas sužeistas per numanomą ryklio užpuolimą

Vienas nardytojas, kaip manoma, buvo apkandžiotas ryklio per itin retą incidentą prie Anglijos pietinių krantų, antradienį pranešė pakrančių apsauga.

Jūrų ir pakrančių apsaugos agentūra nurodė išsiuntusi savo gelbėtojų brigadą į Penzansą Kornvalio grafystėje „susitikti su nardytoju, kuriam, kaip įtariama, įkando ryklys“, kai apie šį incidentą buvo pranešta praeitą ketvirtadienį.

„Manoma, kad plaukikui buvo sužeista koja“, – pridūrė tarnyba. Nukentėjusiajam pagalbą suteikė greitosios pagalbos tarnybos medikai.

Viena Kornvalio kelionių agentūra, organizuojanti melsvųjų ryklių stebėjimo išvykas, patvirtino, kad vienam dalyviui po „incidento“ buvo suteikta pirmoji pagalba.

Melsvieji rykliai, užaugantys iki 4 m ilgio, vasarą dažnai atplaukia į vandenis prie Jungtinės Karalystės krantų. Šie pelaginiai plėšrūnai klajoja po vandenynus, medžiodami žuvis ir galvakojus.

Tarptautinė gamtos apsaugos organizacija (IUCN) laiko melsvuosius ryklius rūšimi, kuriai „beveik iškilęs pavojus“, nes šie gyvūnai yra gaudomi dėl mėsos ir pelekų, taip pat atsitiktinai pakliūva į žvejų tinklus.

Penzanse įsikūrusi kelionių agentūra „Blue Shark Snorkel Trips“ per feisbuką parašė: „Pas mus įvyko incidentas.“

„Suteikta pirmoji pagalba susijusiam asmeniui, – pridūrė bendrovė. – Atsižvelgus į pakrančių sargybos rekomendaciją ir įvertinimą, šis asmuo išlipo iš laivo ir buvo toliau gydomas krante.“

Sužeistasis nebuvo įvardytas. Bendrovė citavo nukentėjusį asmenį, sakiusį, kad „incidentas buvo labai bauginamas“, bet pabrėžusį, jog „visiškai nenoriu, kad šis keistas įvykis apjuodintų jau dabar persekiojamos rūšies reputaciją“.

„Tokie atvejai labai reti“, – rašo kelionių agentūra.

„Blue Shark Snorkel Trips“ savo tinklalapyje nurodo, kad nardytojai su melsvaisiais rykliais plaukioja už 16–32 km nuo kranto.

Bendrovė perspėjo, kad melsvieji rykliai yra „mitybos piramidės viršūnėje esantys grobuoniai“, neturintys priešų gamtoje, ir kad išvykų dalyviai „plaukioja su jais žinodami, kad rizikos esama“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal ten buvo ne ryklys, o Putinas ?

aiškiai ir išsamiai parašyta

aiškiai ir išsamiai parašyta portretas
jog numanomas ryklys įkando į numanomą koją
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių