Quantcast

Prie Alžyro sudužus laivui žuvo 11 migrantų

Vienuolika žmonių prigėrė, penki buvo išgelbėti, jų valčiai nuskendus prie Alžyro jiems mėginant pasiekti Europą, pirmadienį pranešė privati ​​televizijos stotis ir Ispanijos pagalbos grupė.

Kanalas „El-Hayet“ savo feisbuko puslapyje pranešė, kad „žuvo 11 nelegalių migrantų, išplaukusių iš Foukos (netoli Tipazos, į vakarus nuo Alžyro), o penki jauni žmonės, du iš jų vaikai, buvo išgelbėti“. Ispanijos nevyriausybinė organizacija „Cipimd“, kurios specializacija yra dingusių migrantų atpažinimas, tviteryje paskelbė, kad „sekmadienio vakarą prie Tipazos sudužo laivas, kuriame buvo 16 žmonių, įskaitant moteris ir vaikus“. „Jie plaukė Balearų salyno link“, – sakė ji.

Keletas Alžyro socialinių tinklų vartotojų paskelbė aukų nuotraukas, sakydami, kad jie visi buvo iš Foukos miesto, esančio maždaug už 70 kilometrų į vakarus nuo Alžyro. Tie, kurie išgyveno, praleido 14 valandų vandenyje, kol juos išgelbėjo Egipto laivas, perdavęs juos Alžyro valdžiai, sakė ji.

Gynybos ministerija teigė, kad Alžyro pakrančių apsauga „sutrukdė kelis nelegalios emigracijos bandymus ir išgelbėjo 172 žmones laikinuose laiveliuose“.

Ispanijos nevyriausybinės organizacijos „Caminando Fronteras“ duomenimis, 2021 m. desperatiškai mėgindami pasiekti Ispaniją žuvo arba dingo 4 404 migrantai, o tai yra didžiausias aukų skaičius nuo 2015 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Nuotraukeje matau pripučiamą guminę valtį ,o laivu pavaditi per daug didelė garbė.

Rkk

Rkk portretas
Kaip galima nuskęsti prie Alžyro, jei iš ten išplaukei?Ar ta valtis jau buvo skylėta ar jie plaukė iš Australijos? Tų juodukų oda būtų nesvarbu, jei jie turėtų smegenų nors truputį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių