Quantcast

Prašo atmesti masines žudynes Norvegijoje surengusio A. Breiviko prašymą dėl lygtinio paleidimo

Norvegijos prokuratūra masines žudynes surengusį Andersą Breiviką ir toliau laiko labai pavojingu žmogumi ir reikalauja, kad jis liktų kalėjime.

A. Breivikas teisme pareiškė, kad pasikeitė, sakė prokurorė Hulda Karlsdottir ketvirtadienį per teismo posėdį Šieno kalėjime, kuriame nagrinėjamas jo paleidimo prašymas. Tačiau prokuratūra esą mano, kad jo elgesys nepasikeitė.

A. Breivikas kelia tokį pat pavojų, kaip prieš 10 metų, kalbėjo prokurorė. Todėl ji paprašė teismo atmesti žudiko, kuriam dabar yra 42 metai, prašymą. Prokuratūros požiūriu, tai esą visiškai aišku.

A. Breivikas 2011 metais per teroristinius išpuolius Oslo vyriausybiniame kvartale ir Utiojos saloje nužudė iš viso 77 žmones. 2012-ųjų vasarą jis buvo nuteistas tuomet maksimalia 21 metų laisvės atėmimo bausme ir turėjo praleisti kalėjime mažiausiai 10 metų. Praėjus šiam laikotarpiui, jis galėjo pateikti prašymą dėl lygtinio paleidimo.

Remiantis Norvegijos įstatymais, bausmė A. Breivikui gali būti pratęsiama vėl ir vėl, todėl jis gali niekad nebeišvysti laisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuolis Breivikas.

Algiui

  Algiui portretas
Taigi čia jų suknista demokratija. Pažiūrėjus į jo snukį, tai atrodo kad viešbutyje gyvena o nesedi kalėjime.

ALGIS

ALGIS portretas
Nežinau , KAIP TOKIE B A N D I T A I , dar drysta teikti tokius prašymus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių