Quantcast

Prancūzijos prezidentui E. Macronui nustatyta COVID-19

Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui nustatyta koronavirusinė infekcija, ketvirtadienį pranešė Eliziejaus rūmai.

„Šiandien [ketvirtadienį] prezidentui testu nustatyta COVID-19“, – nurodė prezidentūra ir pridūrė, kad šalies vadovas savaitei izoliuosis.

Testas buvo atliktas „pasireiškus pirmiesiems simptomams“.

Kaip numato Prancūzijoje priimtos taisyklės, E. Macronas „izoliuosis septynioms dienoms“. Jis „toliau dirbs ir tęs savo veiklą nuotoliniu būdu“, nurodė Eliziejaus rūmai.

Pasaulyje yra ir daugiau COVID-19 susirgusių ar jau persirgusių valstybių ir vyriausybių vadovų, įskaitant britų ministrą pirmininką Borisą Johnsoną ir JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

Liuksemburgo ministras pirmininkas Xavier Bettelis ketvirtadienį pradėjo izoliuotis ir laukia testo rezultato po kontakto su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, užsikrėtusiu koronavirusine infekcija COVID-19.

Liuksemburgo premjeras su E. Macronu kontaktavo praėjusią savaitę vykusio Europos Sąjungos viršūnių susitikimo metu.

Prancūzija anksčiau šią savaitę sušvelnino suvaržymus, įvestus kovojant su antra pandemijos banga, bet virusas šalyje toliau greitai plinta.

Visoje Prancūzijoje vis dar galioja naktinė komendanto valanda nuo 20 val., tebėra uždaryti restoranai, kavinės, teatrai ir kino teatrai.

Nuo pandemijos pradžios dėl COVID-19 Prancūzijoje mirė per 59,3 tūkst. žmonių, rodo oficialūs skaičiai.

Vien trečiadienį nustatyta daugiau kaip 17 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų. Tai kelia susirūpinimą, nes žmonės prieš Kalėdų šventes intensyviau apsiperka ir keliauja.

Kaip ir kitos Europos Sąjungos šalys, Prancūzija tikisi, kad virusą padės pažaboti vakcina. Premjeras Jeanas Castexas trečiadienį sakė, kad Prancūzija iki metų pabaigos gaus maždaug 1,16 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Maziau reikia grabaliotis su svetimais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių