Quantcast

Prancūzijos miestuose protestuojama prieš ribojimus dėl COVID-19

  • Teksto dydis:

Keliuose Prancūzijos miestuose šeštadienį surengti masiniai protestai prieš vadinamuosius „sanitarinius leidimus“ ir reikalavimą tam tikrų profesijų atstovams skiepytis nuo COVID-19, pranešė televizija BFMTV.

Paryžiuje keli tūkstančiai žmonių dalyvavo demonstracijoje, organizuotoje antivyriausybinio „geltonųjų liemenių“ judėjimo. Per eitynes, prasidėjusias nuo Bastilijos aikštės, minia skandavo, kreipdamasi į prezidentą Emannuelį Macroną (Emannuelį Makroną): „Macronai, čia niekas nenori tavo leidimų“. Dar vieną akciją surengė partija „Patriotai“.

Protestų prieš valdžios pasirinktą kovos su koronavirusu taktiką kilo ir kituose Prancūzijos miestuose – Lione, Diunkerke, Perpinjane, Nicoje.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, panašiose akcijose Prancūzijoje dalyvavo apie 114 tūkst. žmonių, iš jų 18 tūkst. buvo susirinkę Paryžiuje.

Pasak šalies žiniasklaidos, šią savaitę vyriausybė pateikė parlamentui įstatymo projektą, skirtą paspartinti vakcinacijos nuo koronaviruso tempus. Projekte, be kita ko, numatyti planai nuo rugpjūčio pradžios įvesti „sanitarinį leidimą“, taip pat privalomą medicinos darbuotojų skiepijimą nuo COVID-19.

Planuojama, kad „sanitarinį leidimą“ bus privaloma pateikti norint patekti į laisvalaikio bei kultūros centrus, didelius renginius, kavines ir restoranus, prekybos centrus, traukinius, lėktuvus ir tarpmiestinius autobusus. Miestų viešasis transportas liks atviras visiems piliečiams.

Leidimą galės gauti visiškai paskiepyti ar neigiamo COVID-19 testo sulaukę asmenys.

Siūlomos priemonės sukėlė aštrias diskusijas ne tik visuomenėje, bet ir tarp politikų. Prancūzijos opozicija pareiškė, kad „sanitarinių leidimų“ naudojimas ribotų piliečių teises ir galėtų suskaldyti visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano nuomonė.

Mano nuomonė. portretas
Rodė Kinija .Ligoninės pilnos,o kurie susirgo liko namuose .Užkalė duris ,kad neišeitu ir neplatintu viruso.Mirė daug kančiosč.Taip nori ir tie piketuotojai.Nebus vietų ligoninėse,tegu miršta namuose.Kodėl visi turi už kvailius atsakyti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių