Quantcast

Prancūzijoje užfiksuotas 531 naujas mirties nuo COVID-19 atvejis

Prancūzija antradienį paskelbė, kad per praėjusią parą mirus dar 531 koronavirusu užsikrėtusiam žmogui, COVID-19 aukų skaičius šalyje pasiekė 20 796, tačiau ligoninėse gydomų žmonių ir pacientų, kuriems reikia intensyviosios slaugos, toliau mažėja.

Aukšto rango sveikatos apsaugos pareigūnas Jerome'as Salomonas (Žeromas Salomonas) nurodė, kad šalies ligoninėse buvo užregistruotos 387 mirtys, o slaugos namuose – dar 144.

Į bendrą aukų skaičių buvo įtraukta 12 900 žmonių, mirusių ligoninėje, ir 7 896 – senjorų namuose ir kitose slaugos įstaigose.

Pasak J. Salomono, dabar ligoninėse gydomi 30 106 COVID-19 užsikrėtę pacientai – 478 mažiau nei ankstesnę dieną.

Intensyviosios priežiūros skyriuose paguldyti 5 433 pacientai – 250 mažiau nei išvakarėse, sakė J. Salomonas. Šis svarbus rodiklis mažėja jau 13 dieną iš eilės.

J. Salomonas teigė, kad epidemija tebėra aktyvi Prancūzijoje, ir pridūrė, kad „turime likti visiškai mobilizuoti“.

Prancūzija, siekdama sulėtinti epidemijos plitimą, nuo kovo 17 dienos paskelbė karantiną. Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) praėjusią savaitę paskelbė, kad karantinas palaipsniui bus atšaukiamas nuo gegužės 11-osios.

Tada galėtų atsidaryti mokyklos, tačiau kino teatrai, kavinės ir kultūros vietos liktų uždarytos, o vasaros festivaliai galėtų vykti ne anksčiau kaip liepos viduryje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių