Quantcast

Prancūzijoje COVID-19 aukų padaugėjo iki 2 314

Prancūzija šeštadienį pranešė dar apie 319 mirusių žmonių, užsikrėtusių naujuoju koronavirusu, todėl bendras epidemijos aukų šalyje skaičius išaugo iki 2 314.

Iki šiol Prancūzijoje nustatyti 37 575 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai – 4 611 daugiau nei ankstesnė dieną, sakoma kasdien vyriausybės skelbiamame informaciniame pranešime. Šiuo metu ligoninėse gydoma 17 620 žmonių, iš jų 4 273 – intensyviosios terapijos skyriuose.

Tiek mirusiųjų, tiek užsikrėtusiųjų tikrasis skaičius veikiausiai yra didesnis negu oficialiai skelbiama, nes prie aukų priskaičiuojami tik ligoninėse mirę pacientai, neatsižvelgiant į namuose arba senelių namuose mirusiųjų skaičių. Be to, testai COVID-19 nustatyti atliekami tik asmenims, patenkantiems į didelės rizikos grupę.

Premjeras Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas) perspėjo, kad "mūšis" su virusu Prancūzijoje dar tik prasideda ir kad pirmosios dvi balandžio savaitės bus dar sunkesnės negu kovo pabaiga.

"Noriu aiškiai ir atvirai pasakyti, kokia yra padėtis. Šis mūšis dar tik prasideda", – premjeras sakė per bendrą spaudos konferenciją su sveikatos apsaugos ministru Olivier Veranu (Olivjė Veranu), per kurią buvo išdėstyta vyriausybės strategija.

"Pirmosios 15 balandžio dienų bus dar sunkesnės negu dabar besibaigiančios 15 dienų", – pažymėjo E. Philippe'as.

Premjeras sakė, kad Prancūzijos pagrindiniai uždaviniai – padidinti intensyviosios terapijos pajėgumus ir sulėtinti viruso plitimą.

O. Veranas savo ruožtu pažadėjo, kad Prancūzija ateinančiomis savaitėmis suintensyvins tyrimus COVID-19 nustatyti. Pasak jo, iki balandžio pabaigo kiekvieną dieną turėtų būti atliekama 50 tūkst. tradicinių ir 30 tūkst. greitųjų testų.

Ministras nurodė, kad Prancūzija yra užsakiusi 5 mln. greitųjų testų rinkinių ir iki birželio galės atlikti po 100 tūkst. tokių tyrimų per dieną.

Vyriausybė buvo kritikuojama dėl apsauginių kaukių stygiaus, ypač sveikatos apsaugos darbuotojams. O. Veranas sakė, kad dabar Prancūzija yra užsakiusi milijardą šių apsaugos priemonių – be kita ko, iš Kinijos.

Ministras pripažino, kad Prancūzija pajėgi pagaminti tik po 8 mln. kaukių per savaitę. "Mūsų ištekliai nėra begaliniai", – pridūrė jis.

Šioje Paryžiuje vykusioje spaudos konferencijoje tiesiogiai dalyvavo tik vienas žurnalistas, uždavinėjęs kolegų pateiktus klausimus. Tokiu būdu buvo siekiama užtikrinti dalyvių saugumą.

Prancūzija kovo 17-ąją paskelbė karantiną, siekdama sulėtinti epidemijos plitimą, bet pareigūnai ne kartą perspėjo, kad šios priemonės rezultatų pradės duoti tik praėjus šiek tiek laiko.

E. Philippe'as penktadienį paskelbė, kad karantinas pratęsiamas dar dviem savaitėms iki balandžio 15-osios, atsižvelgiant į krizės sunkumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių