Quantcast

Prancūzijoje – chaosas dėl pirmojo snygio: be elektros liko 300 tūkst. būstų

Pietų Prancūzijoje per smarkų snygį žuvo žmogus, maždaug 300 tūkst. namų ūkių liko be elektros ir sutriko traukinių bei automobilių eismas.

63 metų vyras žuvo ketvirtadienį vakare Izero departamente, kai ant jo užvirto sniego svorio neatlaikęs medis. Nelaimė įvyko, kai vyras bandė nutempti kitą nuvirtusį medį, nurodė vietos pareigūnai.

Elektros tinklų operatorė „Enedis“ informavo, kad penktadienį be elektros buvo 300 tūkst. namų, daugiausia – Dromo, Ardešo, Izero ir Ronos departamentuose, televizijai BMF sakė įmonės atstovas spaudai.

Izero departamentui priklauso Grenoblis, o Ronos departamente yra Liono miestas.

„Tai išimtinė situacija, nes smarkiai prisnigta vienoje zonoje ir padaryta didžiulės žalos mūsų elektros perdavimo linijoms“, – sakė „Enedis“ atstovas.  

„Yra nuvirtusių medžių, ant elektros perdavimo linijų laidų prišalusių šakų, sukėlusių trumpuosius jungimus“, – sakė jis ir pridūrė, kad gedimų šalinimo darbus apsunkina nepalankios oro sąlygos ir klaidūs keliai. 

Per mažiau nei parą Alpių prieigose iškrito iki 30 cm sniego, Liono oro uoste – 15 centimetrų. 

Meteorologijos agentūra „Meteo France“ iki penktadienio ryto atšaukė perspėjimus dėl kelionių beveik visame paveiktame regione, bet paliko galioti perspėjimus dėl sniego ir plikledžio Sonos ir Luaros departamente.

Traukinių operatorė SNCF pranešė, kad nuvirtusiems medžiams ir nukritusioms šakoms blokavus tris svarbias geležinkelio linijas netoli Liono ir Grenoblio, eismas jose sustojo mažiausiai iki penktadienio popietės.

Naktį teko evakuoti žmones iš kelių traukinių; keleiviai buvo nuvežti į kitus traukinius ar apgyvendinti viešbučiuose.

Ketvirtadienį pareigūnai sustabdė sunkvežimių eismą, kad būtų išvengta spūsčių intensyviai naudojamuose keliuose, bet vėliau penktadienį suvaržymai turėtų būti atšaukti.

Keliuose rajonuose dar nevažinėja mokykliniai autobusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių