Quantcast

Prancūzija griežtina karantino taisykles

Prancūzija ruošiasi sugriežtinti karantino dėl koronaviruso taisykles, pirmadienį paskelbė ministras pirmininkas Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas).

Televizijai TF1 TV premjeras sakė pasirašysiantis dekretą, kuriuo nuo antradienio gyventojams bus uždrausta sportuoti toliau nei vieno kilometro atstumu nuo namų, pavyzdžiui, bėgioti, ir bus nurodyta uždaryti po atviru dangumi veikiančias prekybos vietas. Vis dėlto vietos pareigūnai išskirtiniais atvejais galės paprašyti padaryti išimtį.

„Daug mūsų bendrapiliečių norėtų, kad viskas būtų kaip anksčiau, normaliais laikais. Bet rytoj tai nenutiks“, – sakė E. Philippe'as, perspėjęs, kad karantinas gali trukti „dar kelias savaites“.

Prancūzijoje karantinas galioja jau beveik savaitę. Žmonėms leidžiama namus palikti tik esant būtinybei. Tokiomis priemonėmis siekiama sustabdyti viruso plitimą.

Tačiau vyriausybės pareigūnams nerimą kelia vaizdai iš turgaviečių, kur gausu pirkėjų, ir bėgikų, kai kuriuose rajonuose užplūdusių gatves, lyg gyvenimas tebetekėtų sava vaga.

Kaip pranešama, prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) palaiko siūlymą sugriežtinti jau esamas taisykles, o ne įvesti naujų, tokių kaip komendanto valanda ar visiškas draudimas išeiti iš namų.

„Išvesti vaikus pasivaikščioti ar išeiti pasportuoti galima toliausiai vieno kilometro atstumu nuo jūsų namų, vienai valandai, ir akivaizdu, kad vienam, kartą per dieną“, – nurodė E. Philippe'as.

Jis sakė, kad nors nurodoma užsidaryti atviroms turgavietėms, bus leidžiama toliau dirbti tokioms vietoms, kurios yra pagrindinis maisto produktų šaltinis.

Prancūzijoje koronavirusas jau pareikalavo 860 gyvybių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių