Quantcast

Prancūzija apkaltino JK „šantažuojant“ dėl vakcinos dozių pristatymo

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas Yvesas Le Drianas penktadienį apkaltino Jungtinę Karalystę (JK) „šantažavimu“ ES dėl vakcinos nuo COVID-19 dozių pristatymo. Ministro teigimu, JK susiduria su spaudimu, nes jai trūksta vakcinos dozių antram skiepijimui.

„JK labai didžiuojasi tuo, kad jiems puikiai pavyko vakcinacijos pirmąja doze kampanija, vis dėlto dabar jiems trūksta išteklių skiepijimui antrąja vakcinos doze“, – Prancūzijos radijui „Info“ sakė J. Y. Le Drianas.

„Paskiepytas žmogus yra tada, kai jam buvo suleistos abi vakcinos dozės. Šiandien ir Prancūzijoje, ir JK yra toks pat skaičius paskiepytų žmonių“, – teigė ministras ir paragino su Londonu suderėti „bendradarbiavimo susitarimą“ dėl farmacijos įmonės „AstraZeneca“ siuntų.

„Negalima taip žaisti – truputis šantažo tik todėl, kad paskubėjote žmones skiepyti pirmąja vakcinos doze, o dabar esate kiek neįgalūs, nes nebeturite dozių antrajam skiepui“, – sakė J. Y. Le Drianas.

Naujausias ginčas, į kurį įsitraukė ES ir JK, yra susijęs su „AstraZeneca“ gamykla Nyderlanduose. JK premjero Boriso Johnsono vyriausybė tikina, kad ši gamykla yra britiškos vakcinos tiekimo grandinės dalis.

ES ketvirtadienį perspėjo drausianti vakcinos dozių eksportą į JK ir kitas gerai apsirūpinusias šalis, kol Londonas Bendrijai nepristatys bent jau didžiosios dalies dozių, kurias buvo įsipareigojęs tiekti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Jungtinė karalystė visapusiškai nusišluostė kojas į Europos sąjungą ir į sutartis su ja .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių