Quantcast

Portugalijoje per parą nustatyti 5 805 nauji COVID-19 atvejai, mirė 275 žmonės

Portugalija per praėjusią parą užregistravo dar 275 mirtis, susijusias su COVID-19 liga, taip pat patvirtinti 5 805 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, skelbia Portugalijos sveikatos reikalų generalinis direktoratas.

Kaip praneša agentūra „Reuters“, pastaruoju metu padėtis Portugalijoje labai sudėtinga. Šalyje vien sausį nuo COVID-19 ligos mirė 5 576 žmonės, o tai yra beveik pusė visų COVID-19 aukų šalyje. Nuo pandemijos pradžios iki šios dienos Portugalijoje infekcijos aukomis iš viso tapo 12 757 žmonės. Nuo pernai kovo Portugalija iš viso nustatė 726 321 užsikrėtimo atvejį.

Portugalijos pareigūnai teigia, kad žymus susirgimų ir mirčių skaičiaus padidėjimas yra susijęs su labiau užkrečiamu ligos variantu, kuris pirmiausiai buvo aptiktas Jungtinėje Karalystėje (JK), bet taip pat pripažįsta, kad tam įtakos turėjo ir tai, kad per žiemos šventes buvo sušvelninti socialinio judėjimo apribojimai.

Šiuo metu Portugalijoje intensyvios terapijos skyriuose gydomi 865 COVID-19 pacientai ir 6 869 pacientai ligoninių skyriuose, todėl ligoninėms pradeda trūkti lovų ir medikų bei slaugytojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių