Quantcast

Popiežius sveikina paliaubas Artimuosiuose Rytuose, ragina pasaulį melstis už taiką

Popiežius Pranciškus penktadienį pasveikino izraeliečių ir palestiniečių konfliktą sustabdžiusias paliaubas ir ragino visą Katalikų Bažnyčią melstis už taiką.

„Dėkoju Dievui už sprendimą sustabdyti ginkluotus konfliktus ir smurto aktus, taip pat meldžiuosi, kad būtų siekiama dialogo ir taikos kelių“, – sakė jis ambasadoriams prie Šventojo Sosto.

„Rytoj vakare Šventosios Žemės katalikų ordinarai kartu su savo tikinčiaisiais susirinks švęsti Sekminių vigilijos Jeruzalės Šv. Stepono bažnyčioje ir maldauti ramybės dovanos“, – kalbėjo pontifikas.

„Šia proga paprašau visų Katalikų Bažnyčios kunigų bei tikinčiųjų dvasiškai susivienyti su šia malda“, – pridūrė jis.

„Tegul visos bendruomenės meldžia Šventosios Dvasios, „kad izraeliečiai ir palestiniečiai rastų dialogo ir atleidimo kelią, būtų kantrūs taikos ir teisingumo kūrėjai ir taptų, žingsnis po žingsnio, atviri bendrai vilčiai, broliškam ir seseriškam sambūviui“, – pabrėžė Pranciškus.

Paliaubų tarp Izraelio ir Gazos Ruožą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ penktadienį iš pažiūros buvo laikomasi. Ugnis buvo nutraukta po 11 dienų trukusių ir daug aukų pareikalavusių kautynių, supurčiusių palestiniečių anklavą ir privertusių daugelį izraeliečių slėptis nuo raketų.

Paliaubos, taikomos ir Gazos Ruožo antrajai pagal įtaką grupuotei „Islamo džihadas“, buvo pasiektos tarpininkaujant Egiptui ir augant tarptautiniam spaudimui užbaigti gegužės 10 dieną prasidėjusį kraujo liejimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
melstis reikia o pazabot kolonizatorius kurie kapelionu pasventinti zudo artima kaip Kristus pasake veidmainiai ...''
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių