Quantcast

Policijos nuovada netoli Paryžiaus tapo pirotechnikos priemonių atakos taikiniu

Maždaug 40 žmonių sekmadienio naktį surengė valandą trukusią pirotechnikos priemonių ataką prieš vieną policijos nuovadą netoli Paryžiaus, pranešė pareigūnai.

Tai naujausias iš pastarųjų mėnesių incidentų, nukreiptų prieš saugumo pajėgas.

Per išpuolį, surengtą prieš pat vidurnaktį Šampinji prie Marnos, maždaug 12 km į rytus nuo sostinės, buvo apgadinti įėjimas į nuovadą ir keli policijos automobiliai, bet žmonės nenukentėjo.

Miesto meras Laurent'as Jeanne'as (Loranas Žanas) televizijai BFM sakė, kad į policiją galėjo būti taikomasi keršijant už prieš kelias dienas įvykusį „incidentą“, kai pareigūnai sustabdė vieną motoroleriu važiavusį asmenį. Detalių meras nepateikė.

Miesto meras Laurent'as Jeanne'as (Loranas Žanas) televizijai BFM sakė, kad į policiją galėjo būti taikomasi keršijant už prieš kelias dienas įvykusį „incidentą“, kai pareigūnai sustabdė vieną motoroleriu važiavusį asmenį.

Vidaus reikalų ministras Gerald'is Darmaninas (Žeralis Darmanenas) socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „šių smulkių prekiautojų niekas nebijo, dėl jų nebus nutrauktas mūsų darbas prieš narkotikus“. Tačiau policijos pareigūnai užpuolikų neidentifikavo ir nieko dar nėra areštavę.

Vis dėlto policininkų profesinės sąjungos pareigūnai sakė, kad šis išpuolis akcentavo augančią grėsmę teisėsaugininkams smunkančiuose Paryžiaus ir kitų didžiųjų miestų priemiesčiuose.

Šampinji prie Marnos nuovadą ir anksčiau užpuldavo pirotechnikos priemonėmis apsiginklavę jaunuoliai. Praėjusį kartą taip nutiko balandžio mėnesį. Be to, šiemet panašūs išpuoliai buvo surengti ir prieš kelias kitas nuovadas įvairiose Prancūzijos vietose.

Trečiadienį du policininkai buvo užpulti ir pašauti iš savo pačių ginklų viename Paryžiaus priemiestyje. Šis incidentas vėl išprovokavo raginimus intensyvinti kovą su nusikalstamumu ir nesaugumu.

„Nebėra jokios pagarbos įstatymo priežiūrai, o vyriausybei, deja, nepavyko pakeisti šios tendencijos“, – sekmadienį sakė Fredericas Lagache'as (Frederikas Lagašas) iš policininkų profesinės sąjungos „Alliance“.

„Ko reikia, kad vyriausybė įsipareigotų ginti savo saugumo pajėgas?“ – klausė jis.

Įtampa tarp policijos ir gyventojų neturtinguose miestuose, kur dažnai gyvena didelės imigrantų bendruomenės, tvyro seniai. Šią vasarą kilo protestų dėl pareiškimų apie policijos brutalumą ir rasizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Na tikriem prancūzams gal jau laikas po truputį krautis cemodanus kelionei į Afriką?sudna dieną!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių