Quantcast

Po V. Zelenskio siūlymo – griežtos Kremliaus sąlygos: kitaip derybos neįmanomos

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigė, kad Rusijos karių išvedimas iš Ukrainos iki 2022 metų pabaigos negali būti svarstomas, rašo UNIAN.

Tai jis pareiškė komentare Rusijos žiniasklaidai, kalbėdamas apie Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio siūlymą iki Kalėdų iš Ukrainos teritorijos išvesti V. Putino kariuomenę.

Be to, Rusijos prezidento „dešinioji ranka“ patarė ukrainiečiams „atsigręžti į realybę, kuri susiklostė per visą šį laiką.

„Mes kalbame apie teritorijas, kurias Rusija naujai užgrobė prasidėjus karui. Tai rodo, kad Rusijos Federacija turi naujų subjektų. Jie atsirado dėl šiose teritorijose vykusių referendumų. Neatsižvelgus į tai, jokios derybos nėra įmanomos“, – rėžė D. Peskovas.

Gruodžio 12 dieną V. Zelenskis, sakydamas kalbą G7 šalių lyderiams, siūlė Rusijai iki Kalėdų išvesti okupantų kariuomenę iš Ukrainos.

„Nematau jokios priežasties, kodėl Rusija neturėtų to padaryti. Maskvos atsakymas parodys, ko jie iš tikrųjų nori“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Rugsėjį Maskva surengė pseudoreferendumus keturiuose Ukrainos regionuose – Donecko, Luhansko, Zaporižios, Chersono – ir pareiškė, kad gyventojai nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos, kuri vasarį užpuolė savo provakarietišką kaimynę.

Spalio pradžioje Kremliuje įvykusioje ceremonijoje V. Putinas oficialiai aneksavo šias teritorijas, nors jo pajėgos niekada jų visiškai nekontroliavo.

Jungtinės Tautos pasmerkė „bandymą neteisėtai aneksuoti“ Ukrainos žemes ir paragino tarptautinę bendruomenę „nepripažinti jokių Rusijos paskelbtų sienų pakeitimų“.

Nuo to laiko Rusija prarado nemažai Ukrainoje kontroliuotų teritorijų.

Lapkritį Rusijos pajėgos pasitraukė iš pagrindinio Chersono miesto, bet Maskva ir toliau kontroliuoja didžiąją regiono dalį.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDmitrijus PeskovasderybosRusijos sąlygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių