Quantcast

Po sprogimų aerodromuose Rusijos vadovybė ruošia rimbus: baus savus karius

  • Teksto dydis:

Sprogimas dar viename kariniame Rusijos aerodrome bepiločiu dronu naktį iš pirmadienio į antradienį atakuotas Rusijos Kursko srityje, esantis apie 200 km nuo Ukrainos sienos. Užsidegė kuro saugykla, praneša LNK.

Gaisro nepavyko užgesinti iki pat ryto. „Įvyko Kursko antiteroristinės komisijos posėdis. Nuspręsta aukštą terorizmo grėsmės lygį pratęsti dar penkiolikai dienų srities antiteroristinės – Kursko srities gubernatorius Roman Starovoit.

Ši ataka jau trečia Rusijos kariniams aerodromams. Vienas sprogimas pirmadienį nugriaudėjo už 200 kilometrų nuo sostinės Maskvos įkurtoje aviacijos bazėje, prie Riezanės. Taip pat Cieratovo srityje, Engelso kariniame aerodrome, neatpažintas dronas apgadino du strateginius bombonešius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Šis oro uostas nuo Ukrainos sienos nutolęs net apie 700 kilometrų. Rusijos karo tinklaraštininkai toliau piktinasi, kad Rusijos kariuomenė nesugeba užkirsti kelio Ukrainos smūgiams į strategines oro bazes, esančias net už kelių šimtų kilometrų nuo Ukrainos.

Tiesa, Kyjivas iki šiol dėl atakų atsakomybės neprisiėmė. Padarinius įvertino. „Dėl šių paslaptingų sprogimų jie turės mažiau lėktuvų. Kalbama apie tai, ar jie bus restauruoti, nes norint taisyti, reikia turėti su kuo ir kaip. Jie gali paimti atsargines dalis iš kitų orlaivių, tačiau tai neabejotinai puiki žinia. Nes jei vienas ar du orlaiviai sugenda, ateityje gali sugesti ir dar kai kurie orlaiviai. Tai sumažina jų galimybes“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybės atstovas Jurij Ihnat.

Savo ruožtu britų žvalgyba teigė, kad aerodromuose griaudėję sprogimai gali būti vertinama kaip viena strategiškai reikšmingiausių Rusijos gynybos nesėkmių nuo karo pradžios. Esą Rusijos vadovybė greičiausiai sieks nustatyti ir taikyti rimtas bausmes tiems Rusijos kariams, kurie laikomi atsakingais, kad tokie incidentai iš viso įvyko.

Dronai naktį iš pirmadienio į antradienį atakavo ir gamyklą Slavabriansko srityje, kilo gaisras. Pranešama, kad į už 80 kilometrų nuo Rusijos ir Ukrainos sienos esančią gamyklos teritoriją greičiausiai skrido du dronai. Teigiama, kad jie nukrito ir sprogo už trijų metrų nuo dyzelinio kuro bakų. Nors, sprendžiant iš ugnies stulpų, tuo galima abejoti.

Skelbiama, kad gamyklos teritorijoje saugomas strateginis Rusijos gynybos ministerijos kuro rezervas. Kitaip tariant, tai atsargos, kurios sukauptos karo ar ekstremaliosios situacijos atvejui. Gamykla jau buvo atakuota bepiločiais orlaiviais lapkričio gale. Tada užsiliepsnojo trys kuro bakai.

Vladimiras Putinas po dronų atakų Rusijoje sušaukė saugumo tarybos posėdį. Tuo tarpu, ukrainiečiai minėjo Ginkluotųjų pajėgų dieną. Šalies prezidentas išplatino itin jautrų vaizdo įrašą, kuriame karius pristato mažas berniukas.

Ukrainos karių širdys plaka vieningai su milijonais bendrapiliečių ir laisvę mylinčių pasaulio žmonių širdimis.

„Apie ką aš galvoju, ir būtent Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų dieną – pirmiausia, apie žuvusius brolius ir seseris bei jų šeimas. Šios mintys – mano kaip vyriausiojo vado ir kaip tėvo, vyro ir sūnaus širdyje. Ukrainos karių širdys plaka vieningai su milijonais bendrapiliečių ir laisvę mylinčių pasaulio žmonių širdimis“, – kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerij Zalužnyj.

Ukrainos prezidentas aplankė šalies gynėjus Rytuose. Sveikinimą kariams jis įrašė stovėdamas prie Donecko srities Slovijansko miestą. „Ginkluotųjų pajėgų dieną mes tikrai švęsime laisvoje žemėje, po ramiu dangumi, mūsų sostinės centre, nepriklausomybės aikštėje. Kelias ten eina per kitas aikštes ir gatves, kutus mūsų miestus ir kaimus. Jūs tvirtai nutieskite šį kelią, išlaisvindami mūsų šalies centrą, šiaurę, pietus ir rytus išlaisvindami mūsų gražius miestus“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

Ukraina po užvakar vykusios Rusijos karių atakų bangos, toliau atkuria elektros tiekimą. Ukrainiečių nacionalinė energetikos bendrovė pranešė, kad dėl apšaudymo visuose Ukrainos regionuose bus avarinių elektros išjungimų.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras UkrainojeRusijos aerodromaiatakos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių