Quantcast

Po šaudynių Halėje A. Merkel dalyvavo solidarumo budėjime prie sinagogos

Vokietijos kanclerė Angela Merkel vėlai trečiadienį prisidėjo prie žmonių, susirinkusių prie pagrindinės Berlyno sinagogos į tylų budėjimą po kruvinų šaudynių Halės mieste, kad pademonstruotų solidarumą aukoms ir pasakytų „Ne“ antisemitizmui.

Per smurto užtemdytą žydų Jom Kipuro šventę Naujosios sinagogos rabinei Gesai Ederberg A. Merkel pasakė: „Deja, šiandien, jūsų šventą dieną, pamatėme siaubingą dalyką. Du žmonės nužudyti, Vokietijoje surengta ataka prieš žydus.“

„Mano ir visų politikų tikslas yra padaryti viską, kad jūs galėtumėte gyventi saugiai. O ši diena parodo, kad [pastangų] nepakako, kad turime daryti daugiau“, – pridūrė kanclerė.

Anksčiau trečiadienį rytiniame Halės mieste per antisemitinį išpuolį, surengtą žydams švenčiant Jom Kipurą, vieną didžiausių švenčių žydų kalendoriuje, žuvo du ir buvo sužeisti dar du žmonės.

Užpuolikas filmavo savo ataką ir paskelbė vaizdo įrašą internete, nors prieš kelias savaites interneto platformos pranešė apie plačias priemones smurtinio turinio plitimui pažaboti.

Rabinė G. Ederberg sakė gavusi daug žinučių iš žmonių, kurie sakė bijantys.

„Daug žmonių pasakė man, kad neateis, nes bijo. Tai turi pasikeisti“, – sakė ji ir griežtai kritikavo „antisemitizmo atsigavimą Vokietijoje“.

Rabinė ragino pilietinę visuomenę nepritarti visiems, kas žodį „žydas“ vartoja kaip įžeidimą, ir kovoti su „visomis rudosiomis (fašistinėmis) jėgomis“.

Šaudynių įtariamasis areštuotas

Rytiniame Vokietijos Halės mieste šaudynes surengęs asmuo trečiadienį buvo sulaikytas, pranešė policija.

„Įtariamasis areštuotas“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė, kuri pridūrė, kad šis asmuo gydomas dėl sužeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai ji ir apipjaustytų nebrokyja?.. :s

nieko nuostabaus

nieko nuostabaus portretas
,,Po šaudynių Halėje A. Merkel dalyvavo solidarumo budėjime prie sinagogos,, , nes palaiko savus.

merkel

merkel portretas
išsigimusios vokiečių tautos veidas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių