Quantcast

Po šaudymo Paryžiuje kurdų protestuotojai susirėmė su policija

Paryžiaus centre kurdų demonstrantai penktadienį susirėmė su policija po to, kai 69 metų šaulys, ėmęs šaudyti kurdų kultūros centre ir kirpykloje, nužudė tris žmones ir dar tris sužeidė.

Prie kultūros centro dislokuota policija ašarinėmis dujomis išvaikė protestuotojus, kurie bandė prasiveržti pro policijos kordoną, saugantį į įvykio vietą atvykusį vidaus reikalų ministrą Geraldą Darmaniną (Žeraldą Darmaneną), pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Pasak jų, atsakydami į tai demonstrantai mėtė daiktus į policiją, padeginėjo šiukšliadėžes ir statė barikadas.

Protestuotojams mėtant plytas išdužo kelių toje teritorijoje stovėjusių automobilių ir policijos transporto priemonių langai.

Kai kurie demonstrantai skandavo šūkius, kuriais palaikė Kurdistano darbininkų partiją (PKK) – kurdų organizaciją, Ankaros, Europos Sąjungos ir kitų šalių įtrauktą į teroristinių organizacijų sąrašą.

„Kankiniai nemiršta“, – šaukė kai kurie.

Anksčiau keli demonstrantai bandė prasmukti pro policiją ir pasiekti kultūros centrą.

Kurdų bendruomenės centre „Centre Ahmet Kaya“ veikia labdaros organizacija, organizuojanti koncertus ir parodas bei siekianti integruoti Paryžiaus regiono kurdus.

Užpuolikas, į pensiją išėjęs traukinio mašinistas, „akivaizdžiai taikėsi į užsieniečius“, žurnalistams sakė G. Darmaninas, tačiau pridūrė, kad nėra tikrai aišku, kad vyras siekė nužudyti „konkrečiai kurdus“.

„Dar nežinome tikslių jo motyvų“, – pabrėžė ministras.

Paklaustas, ar kas nors iš penktadienio šaudynių aukų buvo susijęs su PKK, G. Darmaninas sakė, kad Prancūzijos saugumo tarnyboms tai nėra žinoma.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alabama

Alabama portretas
Kazin kiek tu laukiniu yra Prancuzijoje, kodel tuos setonus ileidzia i ES? Ir Lietuvoje, lyg yra vienas "vistgaidis"..?

ČIA AKIVAIZDI LIETUVOS ATEITIS....

ČIA AKIVAIZDI LIETUVOS ATEITIS.... portretas
Prancūzijoje seniai šeimininkauja ne prancūzai. Neseniai pasibaigė futbolo čempionatas...kiek rinktinę atstovavo Prancūzijos piliečių? Vienas, du....ir kiti juodžkiai. Lietuvoje dar po metų kitų vadovaus Ukrainos nacionalistai. Lietuviškai kalbančių neliks...Jau šiandien pradedu abejoti - kokios spalvos Lietuvos vėliava?...

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Vyti tuos visus parazitus is Europos! Iprate gyventi siukslese, galvoja ir cia kels siukslynus... Baidykles, lauk is ES!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių