Quantcast

Po Rusijos smūgių Ukrainoje trys atominės elektrinės atjungtos nuo energetinės sistemos

  • Teksto dydis:

Visos trys Ukrainos atominės elektrinės, kurias kontroliuoja Kyjivas, trečiadienį automatiškai atsijungė nuo šalies energetinės sistemos po naujų Rusijos oro smūgių Ukrainai, pranešė šių elektrinių operatorė.

Ukrainiečių branduolinės energetikos agentūros „Enerhoatom“ pranešime sakoma, kad rusų smūgiai suaktyvino nepaprastųjų situacijų protokolus Rivnės, Pietų Ukrainos ir Chmelnyckio atominėse elektrinėse, todėl „visi reaktoriai buvo automatiškai atjungti“ nuo elektros tinklo.

Elektrinės šiuo metu netiekia elektros „vidaus energetikos sistemai“, nurodė elektrinių operatorė ir pridūrė, kad elektros tiekimas iš elektrinių bus atnaujintas, kai tik „bus normalizuotas energetikos sistemos veikimas“.

Pasak „Enerhoatom“, radiacijos lygis atominėse elektrinėse ir aplinkinėse teritorijose lieka nepakitęs.

Rusijos okupuota Zaporižios atominė elektrinė Ukrainos pietuose „pradėjo veikti visiško elektros tiekimo nutrūkimo režimu. Veikia visi dyzeliniai generatoriai“, pranešė „Enerhoatom“.

Dyzeliniai generatoriai yra atsarginė priemonė, kuri pasitelkiama energijos tiekimui svarbiausioms elektrinės sistemoms, kai elektrinė atjungiama nuo elektros tinklo.

Radiacijos lygis Zaporižios elektrinėje – didžiausioje Europoje atominėje elektrinėje – tebėra normalus.

Rusija trečiadienį vėl smogė Ukrainos energetikos infrastruktūrai ir į įvairius taikinius paleido „apie 70 sparnuotųjų raketų“, visoje šalyje sukėlusi elektros bei vandens tiekimo sutrikimų, pranešė ukrainiečių kariuomenė.

„Iš viso buvo paleista ... apie 70 sparnuotųjų raketų“, – pranešė kariuomenė socialiniuose tinkluose ir pridūrė, kad šalies priešlėktuvinė gynyba numušė 51-ą iš jų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeatominės elektrinėsatjungtos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių