Quantcast

Po pražūtingo sprogimo Beirute E. Macronas atvyko į Libaną

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį atvyko į Libaną išreikšti solidarumo su šia šalimi po jos sostinę nuniokojusio milžiniško sprogimo.

Jis yra pirmasis užsienio lyderis, apsilankęs Beirute po antradienį įvykusios nelaimės.

Prancūzijos prezidentą pasitiko Libano vadovas Michelis Aounas (Mišelis Aunas).

Kaip anksčiau skelbė Eliziejaus rūmai, Beirute prancūzų lyderis susitiks su „visais politiniais veikėjais“, įskaitant prezidentą M. Aouną ir premjerą Hassaną Diabą (Hasaną Diabą).

E. Macronas ragins skubiai padėti Libanui, tačiau taip pat tikimasi, kad jis pareikalaus reformų buvusiame Prancūzijos protektorate.

Po sprogimo, pareikalavusio per 130 gyvybių, sužeidusio dar tūkstančius žmonių ir nusėjusio rūkstančiomis nuolaužomis kelis kvartalus aplink Beiruto uostą, priblokštos kitos šalys siuntė savo paieškų specialistų komandas.

Tačiau pažadai suteikti pagalbą iškėlė naujų klausimų dėl šalies, išgyvenančios ekonominę ir politinę krizę, pastaraisiais metais atgrasinančią aukotojus.

Galingo tarsi žemės drebėjimas sprogimo tiksli priežastis dar tiriama, bet veikiausiai jį sukėlė gaisras, persimetęs į sandėlį, kur buvo aplaidžiai laikoma tūkstančiai tonų azoto trąšų. Šis sprogimas buvo galingiausias, kada nors įvykęs Beirute.

Gelbėtojai tikisi rasti išgyvenusių žmonių

Neatmestina, kad tarp griuvėsių pavyks rasti žmonių, išgyvenusių per pražūtingą sprogimą Libano sostinėje, ketvirtadienį sakė vienas prancūzų gelbėtojas, paminėdamas grupę žmonių, kurie, manoma, liko įkalinti vienoje patalpoje po nuolaužomis.  

„Ieškome septynių ar aštuonių dingusių žmonių, kurie gali būti įstrigę valdymo patalpoje, po sprogimo užverstoje griuvėsių“, – sakė pulkininkas, vadovaujantis trečiadienį vakare į Libaną atvykusiais gelbėtojų komandai. 

„Manome, yra neblogų šansų rasti... šiuos žmones gyvus“, – sakė jis Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui), atvykusiam apžiūrėti per 100 gyvybių nusinešusio antradienio sprogimo vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių