Quantcast

Pirmosios viruso aukos karantinuotame laive: mirė du keleiviai

Mirė du Japonijoje karantinuoto kruizinio laivo keleiviai, sirgę koronavirusu, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida, remdamasi šaltiniu vyriausybėje.

Mirė į 9-ą dešimtį įkopę vyras ir moteris, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK ir kitos žiniasklaidos priemonės.

Sveikatos ministerija šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Tai būtų pirmosios mirtys nuo koronaviruso COVID-19 iš daugiau kaip 600 užsikrėtusiųjų laive.

Užsikrėtimo atvejų padaugėjo iki 634

Prie Japonijos krantų prisišvartavusiame kruziniame laive, kuris buvo karantinuotas, dar 13 žmonių nustatytas naujasis koronavirusas, ketvirtadienį pranešė Sveikatos ministerija.

Gavus dar 52 tyrimų rezultatus, 13 iš jų buvo teigiami. Dabar bendras laive „Diamond Princess“ užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius siekia 634, skelbia ministerija pranešime.

Pietų Korėjoje – pirmoji koronaviruso auka

Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė apie pirmąjį šalyje užfiksuotą mirties nuo naujojo koronaviruso atvejį, vienoje ligoninėje atsiradus naujam užkrato židiniui ir užsikrėtusių šiuo virusu žmonių skaičiui šalyje perkopus 100.

Miręs 7-ą dešimtį einantis vyras buvo ilgą laiką ligoninėje gydytas pacientas. Jis yra vienas iš 15 žmonių, kuriems susirgimas nustatytas Čongdo apygardos ligoninėje, už 320 kilometrų į pietus nuo Seulo, pranešė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai (KCDC).

Remiantis naujienų agentūra „Yonhap“, dviem pacientams, esą gydomiems ligoninės psichiatrijos skyriuje, trečiadienį buvo diagnozuota koronaviruso infekcija, todėl ligoninės vadovybė nurodė atlikti tyrimus likusiems ligoninės pacientams ir darbuotojams.

Trečiadienį mirusiam vyrui pasireiškė plaučių uždegimo simptomai. Faktas, kad jis sirgo koronavirusu, buvo nustatytas jau po mirties.

KCDC ketvirtadienį pranešė, kad iš viso patvirtintas 51 naujas COVID-19 atvejis. Iš viso šalyje užsikrėtusių žmonių skaičius išaugo iki 104.

Daugiau nei 40 jų yra susiję su Šinčondžio (Shincheonji) Jėzaus bažnyčia Tegu mieste netoli Čongdo, daugelio laikoma sekta.

Bažnyčia teigia, kad jos įkūrėjui Lee Man-hee (Li Manhi) apsireiškė Jėzus Kristus ir kad Paskutiniojo teismo dieną jis nusives į dangų 144 tūkst. žmonių.

Viena šios bažnyčios narė, 61 metų moteris, vasario 10 dieną pradėjo karščiuoti, tačiau iki nustatant užsikrėtimą koronavirusu dar sudalyvavo mažiausiai ketveriose pamaldose.

Pasak vietos žiniasklaidos, ji dukart atsisakė atlikti tyrimus dėl įtariamo koronaviruso, nes esą pastaruoju metu nebuvo išvykusi į užsienį.

Vėliau užkratas buvo rastas pas dar mažiausiai 47 kitus bažnyčios narius. Pasak KCDC, moteris anksčiau šį mėnesį lankėsi Čongde. Neatmetama galimybė, kad ji tapo šio užkrato šaltiniu apygardoje.

Šiuo metu atliekami epidemiologiniai tyrimai, siekiant nustatyti „galimą ryšį“ tarp jos ir ligoninėje užsikrėtusių pacientų, nurodė KCDC direktorė Jung Eun-kyeong (Čung Jungjong).

„Tie, kas šį mėnesį lankėsi Čongdo ligoninėje, turėtų vengti kontakto su išoriniu pasauliu“, – pridūrė ji.

Tegu – ketvirtame pagal dydį Pietų Korėjos mieste – yra daugiau 2,5 mln. gyventojų. Jo meras patarė gyventojams likti namuose, o ten esančios didelės JAV karinės bazės vadovybė sugriežtino patekimą į jos teritoriją.

Iš viso šiame mieste ir kaimyninėje Šiaurės Gjongsango provincijoje patvirtinti 64 koronaviruso atvejai.

„Nuo šios dienos prašau, kiek įmanoma, atsisakyti kelionių iš savo namų“, – perspėjo Tegu meras Kwon Young-jinas  (Kvon Jungčinas???) vietos gyventojus.

JAV kariuomenės bazėje, kurioje yra maždaug 10 tūkst. karių, civilių ir jų šeimų narių, taip pat imtasi papildomų apsaugos priemonių.  Amerikiečių kariams, neseniai dalyvavusiems Šinčendžio pamaldose, nurodyta laikytis savanoriško karantino, sugriežtintas patekimas į bazę.

Irane – trys nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai

Irane dar trys žmonės užsikrėtė iš centrinės Kinijos atkeliavusiu naujuoju koronavirusu, ketvirtadienį, praėjus dienai po pranešimo, kad šalies Komo mieste nuo šio užkrato mirė du pacientai, paskelbė pareigūnai.

Pasak valstybinės naujienų agentūros IRNA, šventajame Komo mieste buvo uždarytos mokyklos ir universitetai, įskaitant šiitų religines seminarijas. Remiantis kitais žiniasklaidos pranešimais, Teheranas neseniai evakavo 60 iraniečių studentų iš Uhano – epidemijos epicentre atsidūrusio Kinijos miesto.

Maždaug už 140 km į pietus nuo sostinės Teherano esantis Komas pritraukia daug piligrimų ir teologiją studijuojančių musulmonų šiitų iš paties Irano, taip pat iš Irako, Pakistano ir Afganistano bei Azerbaidžano.

Irano sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Kiyanoushas Jahanpouras (Kijanušas Džahanpuras) socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Irane iš viso patvirtinti penki užsikrėtimo atvejai. Pasak jo, du užsikrėtusieji, senyvi Irano piliečiai, trečiadienį mirė Kome.

IRNA žiniomis, visi trys nauji pacientai yra Kome gyventojai iraniečiai, vienas kurių lankėsi Arako mieste. Irano sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Mohammadas Mahdi Gouya (Mohamadas Mahdis Guja) nurodė, kad jie nėra kontaktavę su Kinijos piliečiais.

Irano tarnybos šiuo metu tiria infekcijos kilmę ir galimą ryšį su piligrimais iš Pakistano ar kitų šalių.

Anot sveikatos apsaugos ministro Saeedo Namaki (Saido Namakio), į tėvynę sugrįžus maždaug 60 iš Uhano evakuotų Irano studentų jiems buvo skirtas karantinas. Praėjus 14 dienų jie buvo paleisti, nes nė vienam nepasireiškė sveikatos sutrikimų.

Teheranas anksčiau buvo labai priklausomas nuo Kinijos, pirkusios iš jo naftą, o kai kurios kinų bendrovės iki šiol palaiko prekybos ryšius su šiitiška respublika, nors JAV paskelbė jai griežtas sankcijas. Kitaip negu kitos šalys, tokios kaip Saudo Arabija, uždraudusi savo piliečiams ir gyventojams keliauti į Kiniją, Iranas kol kas tokių apribojimų neįvedė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niekai

niekai portretas
Vieni niekai,nieko rimto.Per daug prirašyta-jau nebetikiu :)

Žiniasklaidos ganda

Žiniasklaidos ganda portretas
Ir vėl gandai.!!!!

To ha ha

To ha ha portretas
Lauk,lauk ta zaraza pirmiausiai tave užkrės,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių