Quantcast

Piratai prie Vakarų Afrikos krantų iš danų laivo pagrobė šešis įgulos narius

  • Teksto dydis:

Danų tanklaivyje prie Kongo krantų praėjusią savaitę išsilaipinę piratai pagrobė šešis įgulos narius ir paliko laivą, penktadienį pranešė Prancūzijos karinis jūrų laivynas.

Laive „Monjasa Reformer“ buvo 16 įgulos narių, kai jame kovo 25 dieną išsilaipino piratai.

Likusius įgulos narius išgelbėjo prancūzų karinis laivas. Išgelbėtieji pranešė, kad „piratai pagrobė šešis įgulos narius“, rašoma Prancūzijos karinio jūrų laivyno paskelbtame pranešime.

Su Liberijos vėliava plaukiojantis danų tanklaivis buvo rastas ketvirtadienį prie San Tomės ir Prinsipės krantų Gvinėjos įlankoje.

Jį pavyko rasti pasitelkus droną, kurį paleido prancūzų patrulinis laivas „Premier Maitre L'Her“, dalyvaujantis Prancūzijos kovos su piratavimu misijoje „Corymbe“, pranešė prancūzų gynybos ministerija.

Prie tanklaivio tuomet buvo pastebėtas ir piratų laivas, kurio, atplaukus prancūzų kariniam laivui, toje vietoje jau nebuvo.

Prancūzijos karinis jūrų laivynas pranešė, kad trys iš išgelbėtų įgulos narių patyrė „nesunkių sužalojimų“ ir jiems buvo suteikta medikų pagalba.

Laivo savininkė „Monjasa“ anksčiau penktadienį paskelbtame pranešime nurodė, kad „piratai paliko laivą ir su savimi pasiėmė dalį įgulos narių“. Jų skaičiaus ar pilietybės bendrovė nenurodė.

Danijos naujienų agentūra „Ritzau“ pranešė, kad nė vienas iš įgulos narių nėra Danijos pilietis.

Pasak laivo savininkės, apie laivo ar krovinio apgadinimą nebuvo pranešta.

Antradienį bendrovė pranešė, kad 135 m ilgio „Monjasa Reformer“ šeštadienį pateko į „nepaprastąją situaciją“ už maždaug 160 jūrmylių į vakarus nuo Puant Nuaro Konge.

Bendrovė tuomet nurodė, kad išsilaipinant piratams įgula pagal tokiems atvejams skirtą protokolą užsidarė saugioje tanklaivio patalpoje.

Po to ryšys su laivu buvo prarastas.

Nuo Senegalo iki Angolos nusidriekusi Gvinėjos įlanka yra pavojingas rajonas laivams, bet pastaraisiais metais padėtis čia gerėjo.

Jūrų informacijos bendradarbiavimo ir informavimo centras (MICA) nuodo, kad šiame rajone pernai buvo užpulti trys laivai. 2019-aisiais tokių atvejų buvo 26.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvę p i r a t a i DANAI--išmokė afrikiečius

buvę p i r a t a i  DANAI--išmokė afrikiečius portretas
kaip reikia piratauti- grąžina skolą.

o

o portretas
kas tie piratai ? tai negru kilmes padarai ko gero obam itakojami kaip ir visi karai ir teroras kuri taip neartistiskai bus reklamavo juk mate visi ?///

Negras

Negras portretas
dirba iki tol kol nusiperka šautuvą
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių