Quantcast

Pietų Korėjos prezidentas paragino tęsti vakcinavimą nuo gripo

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas pareiškė, kad reikia tęsti gyventojų vakcinavimo nuo gripo programą, nors 59 paskiepytieji mirė. Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

„Šįmet reikia išplėsti vakcinavimo programą, kad būtų užkirstas kelias gripo ir koronaviruso plitimui vienu metu“, - sakė valstybės vadovas. Jis paragino piliečius tikėti išvadomis, kurias padarė sveikatos apsaugos institucijos ir specialistai, neradę tiesioginio ryšio tarp mirties atvejų ir skiepų.

„Nereikia sukelti dar didesnės grėsmės atsisakant laiku pasiskiepyti dėl perdėtų būgštavimų ir sudarant sąlygas užsikrėsti gripu, kurio mirštamumo lygis gana aukštas“, - sakė Pietų Korėjos vadovas. Moon Jae-inas taip pat rekomendavo sveikatos apsaugos institucijoms toliau skubiai tirti mirties po vakcinavimo atvejus ir skelbti tyrimo rezultatus.

„Yonhap“ duomenimis, pagal valstybinę programą nuo gripo buvo paskiepyta beveik 13 mln. žmonių. Jos tikslas – išvengti papildomo krūvio ligoninėms dėl sezoninio gripo tęsiantis koronaviruso pandemijai. Iš viso  planuojama vakcinuoti beveik 30 mln. žmonių, iš jų 19 mln. – nemokamai.

Pietų Korėjoje nuo spalio 16 d. iki šiol po vakcinavimo nuo gripo mirė 59 žmonės. Dauguma mirusiųjų – pagyvenę žmonės. Pasak medikų, daugelis jų sirgo kitomis sunkiomis ligomis.

Nacionalinės ligų kontrolės ir profilaktikos agentūros atstovai pareiškė, kad 46 atvejais iš 59 tiesioginio ryšio tarp mirties ir vakcinavimo nebuvo. Nė viena mirtis nesusijusi su anafilaksiniu šoku, kuris yra vienas iš dažniausiai pasireiškiančių šalutinio poveikio padarinių.

Rugsėjį Pietų Korėjos pareigūnai nustatė, kad apie 5 mln. vakcinos nuo gripo dozių galėjo pasidaryti nebetinkamos dėl neteisingo laikymo, bet nusprendė, jog tai neatsiliepė jų kokybei ir efektyvumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių