Quantcast

Pietų Korėjoje užregistruotas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius

Per pastarąją parą Pietų Korėjoje užregistruota 1 030 naujų COVID-19 atvejų, tai yra didžiausias susirgimų skaičius nuo pandemijos pradžios, šaliai kovojant su trečiąja koronaviruso banga.

Pandemijos pradžios Pietų Korėja buvo laikoma pavyzdine kovos su pandemija šalimi, kur visuomenė laikosi socialinio atstumo ir kitų reikalavimų.

Vis dėlto, sostinėje Seule ir jo apylinkėse atsinaujinus viruso plitimui, prezidentas Moon Jae-inas buvo priverstas atsiprašyti gyventojų už savo vyriausybės nesugebėjimą suvaldyti protrūkį.

Šeštadienį, paskelbus apie 950 naujų COVID-19 atvejų, jis pavadino padėti „labai rimta“. Tiesa, jau sekmadienį šeštadienio antirekordas buvo „pagerintas“, o šalyje užfiksuoti 1 002 vietiniai koronaviruso atvejai, iš jų 786 – Seule ir jo priemiesčiuose.

Kelias ankstesnes dienas Pietų Korėjoje buvo registruojama apie 500–600 susirgimų per dieną, tačiau naujų ligos atvejų skaičius smarkiai šoktelėjo, nepaisant anksčiau šią savaitę sugriežtintų socialinio atstumo reikalavimų.

Tarp griežtesnių apribojimų – daugiau nei 50 žmonių susibūrimų draudimas bei leidimas kavinėms dirbti tik maisto ir gėrimų išsinešti principu. Taip pat restoranų reikalaujama užsidaryti nuo 21 val.

Tiesa, šeštadienį pareigūnai teigė, kad gali prireikti dar labiau griežtinti šiuos apribojimus ir uždaryti mokyklas, uždrausti daugiau nei 10 žmonių susibūrimus bei nurodyti visiems darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu.

Pietų Korėja buvo viena iš pirmųjų šalių, kur prasidėjo COVID-19 protrūkis už Kinijos ribų, tačiau jai pavyko protrūkį greitai suvaldyti.

Pietų Korėjoje nebuvo įvestas griežtas karantinas kaip Europoje ar kitose pasaulio šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių