Quantcast

V. Putinas rengia pabėgimo planą?

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo artimieji rengia skubios evakuacijos planą, jei Ukraina laimėtų. Apie Kremliaus vadovo planus bėgti į Siriją, kaip artimiausią draugišką šalį, praneša britų bulvarinis leidinys „Daily Express“, remdamasis viešai neskelbiama informacija.

Tačiau galima Rusijos prezidento evakuacija bus susijusi su tam tikrais sunkumais, nes V. Putinas pakeliui į Siriją turės skristi per NATO narės Turkijos oro erdvę.

Jei Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas neleis V. Putinui patekti į oro erdvę, jis iš esmės sutrikdys visą evakuaciją. Tokiu atveju Kremliaus vadovas turi kitą variantą – skristi į Iraną. Pranešama, kad Irano dvasinis ir politinis lyderis Ibrahimas Raisi ir prezidentas R. T. Erdoganas gali domėtis V. Putino ateitimi ir neva tarpusavyje aptarė galimus variantus, jei V. Putinas prašys prieglobsčio.

„Iranui ir Turkijai iš principo pravartu laikyti Rusijos prezidentą tremtyje, naudojant jį, priklausomai nuo situacijos, kaip svertą arba kaip derybinį objektą“, – reziumavo žurnalistai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasRusijos pralaimėjimaspabėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių