Quantcast

Paviešino vaizdus iš vietų, kur rusų kariai laikė ir kankino ukrainiečių belaisvius

  • Teksto dydis:

Okupantai nesiliauja – ketvirtadienį raketomis toliau masiškai atakavo Ukrainą. Viena iš jų nukrito Dnipre. Po atakos buvo sužeista mažiausiai keturiolika žmonių. Taro jų – penkiolikmetė. Visi jie šiuo metu gydomi miesto ligoninėse praneša LNK.

Oro pavojaus sirenos lapkričio 17-ąją gaudė visoje Ukrainoje. Per raketų smūgį Zaporižios sričiai žuvo keturi žmonės. Sprogimai nugriaudėjo ir Charkive, Odesoje. Į Kyjivą skridusios sparnuotosios raketos – numuštos.

Dabar Ukrainoje beveik pusė piliečių likę be elektros. Leidinys „Politico“ pranešė, kad Ukrainos vyriausybė Vakarų sąjungininkus perspėjo – jei Rusijos karių atakos į jos energetikos tinklą nesiliaus, Ukraina jau nebepajėgs jo atkurti.

Esą jau dabar pagrindinė elektros tiekėja elektros neturintiems miestams nežada jokių terminų, kada remonto darbai bus baigti. Vienos iš Ukrainos energetikos kompanijų vykdomasis direktorius pranešė, kad Kyjivo srityje elektros gali nebūti ištisas dienas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Darome viską, kad žmonėms būtų kuo greičiau suteikta elektra, vanduo, komunikacijos, finansinės ir socialinės paslaugos, normali medicina. Pagaliau Chersone vėl atidaromos vaistinės, paštas, veikia bankai, žmonės gauna prieigą prie interneto. jau veikia 30 humanitarinės pagalbos skirstymo punktų. Elektra buvo atkurta daugiau nei 20-čiai deokupuotų gyvenviečių Chersono regione. Tas pats Mykolavivo srityje – grąžiname viską, ko reikia normaliam gyvenimui“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis

Amerikiečių kariuomenės vadai sako, kad vien už atakas civilių infrastruktūrai Rusija verta karo nusikaltėlės vardo. „Dabartiniais vertinimais, daugiau nei ketvirtadalis Ukrainos civilių yra be elektros. Tyčinis taikymasis į civilinį elektros tinklą, sukeliantis pernelyg didelę šalutinę žalą ir bereikalingas civilių gyventojų kančias, yra karo nusikaltimas“, – teigė JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas Mark Milley.

Į išlaisvintą Chersono miestą atvyko humanitarinė pagalba. Žmonės vis dar gyvena be vandens, šildymo ar elektros. Beveik visoms parduotuvėms ar vaistinėms užsidarius. Gyventojai stovi eilėse norėdami gauti maisto ir vaistų.

„Dabar savanorių dėka galime gauti tai, ko9 mums reikia. Kai regioną valdė rusų kariai, negalėdavau vaikui gauti net sauskelnių. Jei rasdavau maisto vaikams, man, netekusiam darbo, buvo per brangu. Bet vaikams gi nerūpi, turiu aš darbą ar ne“, – pasakojo kalbintas vyras.

„Čia turiu antibiotikų, vaistų nuo astmos, vaistų nuo aukšto kraujospūdžio. taigi, daugiausia – vyresnio amžiaus žmonėms, ko jiems šiandien reikia, nes žmonės negalėjo išvykti ir jiems šiandien reikia pagalbos“, – sakė moteris.

Iš Chersono atskriejo dar niūresnių žinių. Regione jau rasti 63 okupantų kankintų žmonių kūnai. Ukrainos vidaus reikalų ministras pareiškė, kad vien remiantis pirminiais tyrimo duomenimis, pradėta daugiau nei 400 bylų. Nustatyta vienuolika nelaisvės vietų, kuriose laikyti civiliai. Keturiose iš šių slaptaviečių ukrainiečiai būdavo kankinami.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras Ukrainojekankinimainelaisvės vietosChersonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių