Quantcast

Pasklidus žiniai apie Rusijos generolo žūtį, tildomi komentatoriai

  • Teksto dydis:

Pasklidus žiniai apie Rusijos generolo majoro Kanamato Botašovo, pilotavusio naikintuvą, žūtį socialiniuose tinkluose tildomi komentatoriai, viešinantys šią žinią.

Kaip rašo „The Telegraph“, Rusijoje populiarus „Telegram“ kanalas „Fighterbomber“, skirtas karo pilotams, sekmadienį paskelbė pranešimą, kuriame apraudojo neįvardytą „vadą“. „Sudie, vade... Dangus pasiima geriausius vyrus – šiandien jis pareikalavo tavęs“. Po įrašu buvęs komentaras, kuriame nurodyta, kad žuvusysis – K. Botaševas, greitai buvo ištrintas.

„Šiandien Kanamatas mirė! Raketa „Stinger“, paleista baigiant ataką, sprogimas ore ir... Viskas“, – rašė dar vienas diskusijos dalyvis. Kiti forumo nariai, diskutuodami apie generolo majoro mirtį, naudojo inicialus KHB.

Nei Rusijos gynybos ministerija, nei aviacijos asociacija nepatvirtino, kad K. Botašovas mirė.

Ukrainiečių žiniasklaida sekmadienį pranešė apie Su-25 orlaivio numušimą. BBC, remdamasi keliais šaltiniais, skelbia, kad pilotų kabinoje sėdėjo K. Botašovas. Ukrainos duomenimis, jis būtų devintas rusų generolas, žuvęs kare.

Iš Kaukazo kilęs generolas buvo laikomas puikiu lakūnu. Tačiau 2013-aisiais po Su-27 katastrofos jis buvo išleistas į atsargą. Paaiškėjo, kad kariškis skrido lėktuvu neturėdamas tam reikalingo leidimo. Tada K. Botašovas katapultavosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių