Pereiti į pagrindinį turinį

Pašauto Slovakijos premjero būklė vis dar labai sunki, jam atlikta nauja operacija

2024-05-17 12:13

Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico sveikatos būklė penktadienį, praėjus dviem dienoms po pašovimo, vis dar labai sunki, sakė jo pavaduotojas ir artimas sąjungininkas.

Scanpix nuotr.

Robertas Kalinakas (Robertas Kaliniakas) nurodė, kad R. Fico buvo atlikta antraoperacija.

„Jo būklė tebėra labai sunki. Manau, kad prireiks poros dienų, kad pamatytume, kaip vystysis jo būklė“, – žurnalistams prie ligoninės sakė R. Kalinakas.

59-erių R. Fico trečiadienį buvo nugabentas į ligoninę po išpuolio prie vieno kultūros centro Handlovoje, kur jis buvo susitikęs su šalininkais.

Įvykį matęs traukinio konduktorius Richardas Krajčikas naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad R. Fico ištiesė ranką pasisveikinti su minia, susirinkusia už įrengto fizinio barjero, o tada šaulys paleido kelis šūvius iš eilės.

Apsaugos darbuotojai greitai įsodino R. Fico į netoliese stovintį automobilį, o vėliau jis buvo nuskraidintas į ligoninę, kur, gelbėjant jo gyvybę, buvo atlikta penkias valandas trukusi skubi operacija.

Įtariamas šaulys buvo sulaikytas įvykio vietoje ir buvo apkaltintas pasikėsinimu nužudyti. Pareigūnai išpuolį laiko politiškai motyvuotu.