Quantcast

Pasaulį bauginantis naujas mirtinas virusas: kas žinoma apie jo aukas

Pirmoji naujo, Kinijoje atsiradusio koronaviruso auka pasižymėjo ypatybėmis, kurios buvo būdingos ir daugumai vėliau nuo jo mirusių žmonių: tai buvo vyresnis nei 60 metų silpnos sveikatos žmogus.

Nuo to laiko, kai Kinija gruodžio mėnesį paskelbė apie naujo koronaviruso atsiradimą, ši į į ūminį kvėpavimo takų sindromą (SARS) panaši liga nusinešė 425 gyvybes, ja iš viso užsikrėtė jau daugiau kaip 20,4 tūkst. žmonių.

Kol kas 80 proc. mirusių žmonių buvo 60 metų ar vyresni asmenys, o 75 proc. taip pat sirgo kitomis ligomis, pavyzdžiui, diabetu, antradienį paskelbė Nacionalinė sveikatos komisija (NSK).

Mirtingumas buvo 2,1 proc. – daug mažesnis už 10 proc. mirtingumą nuo SARS 2002–2003 metais, kai visame pasaulyje mirė beveik 800 žmonių, nurodė komisija.

Daugiau kaip 97 proc. nuo naujojo viruso mirusių žmonių yra iš centrinės Hubėjaus provincijos, kur epidemijos epicentru laikomas vienas laukinių gyvūnų turgus provincijos sostinėje Uhane.

Kinijos vyriausybės duomenimis, taip pat yra mažiausiai penkios jaunesnės nei 60 metų aukos. Jauniausias miręs žmogus yra 36 metų vyras iš Uhano.

Mirtingumas už Hubėjaus provincijos ribų yra 0,16 proc., nurodo pareigūnai.

Už Kinijos pagrindinės teritorijos ribų užregistruoti tik du mirties atvejai: 39 metų vyro, kuris lankėsi Uhane, atvejis Honkonge ir kinų keliautojo iš Uhano mirtis Filipinuose.

NSK taip pat paskelbė, kad visoje šalyje pasveiko 632 pacientai.

Tarp 20,4 tūkst. užsikrėtusių žmonių jauniausias yra vieno mėnesio amžiaus kūdikis iš pietinio Guidžou regiono, o vyriausias – 90 metų žmogus.

Toliau pateikiami žinomi duomenys apie mirtinus užsikrėtimo nauju koronovirusu atvejus.

Dauguma aukų – vyresni nei 60 metų

Kaip rodo sveikatos apsaugos pareigūnų paskelbtos detalės, nuo viruso mirę žmonės buvo nuo 36 iki 89 metų amžiaus.

Mažiausiai penki iš jų buvo jaunesni nei 60 metų.

Jauniausia auka, 36 metų vyras iš Uhano, į ligoninę buvo paguldytas sausio 9 dieną, o mirė po dviejų savaičių sustojus širdžiai, nurodė Hubėjaus sveikatos apsaugos pareigūnai. Ar jis iš anksčiau sirgo kokiomis nors kitomis ligomis – nenurodoma.

Tarp pacientų, kurie jau išrašyti iš ligoninių, yra jaunesnio amžiaus žmonės, tarp jų – 35 metų vyras iš Šendženo pietinėje Guangdongo provincijoje.

Jis buvo išrašytas ketvirtadienį, paskelbė vietos sveikatos komisija, kaip ir 10 metų berniukas, kuris lankėsi pas giminaičius Uhane, o paskui susirgo.

Valstybinė Pekino palydovinė televizija sekmadienį pranešė, kad devynių mėnesių mergaitė, susirgusi Pekine, taip pat sveiksta.

Daugelis sirgo ir kitomis ligomis

Daugelis nuo naujojo koronaviruso mirusių žmonių prieš užsikrėsdami juo sirgo ir kitomis ligomis, pavyzdžiui, diabetu ar hipertenzija.

Vienam 86 metų vyrui, kuris buvo hospitalizuotas sausio 9 dieną, prieš ketverius metus buvo atlikta operacija dėl gaubtinės žarnos vėžio, be to, jis sirgo diabetu, jo kraujospūdis buvo aukštas.

80 metų moteris, pavarde Hu, sirgo Parkinsono liga, be to, daugiau kaip 20 metų buvo gydoma dėl aukšto kraujospūdžio ir diabeto.

Karščiavo ne visi

Šiuo metu sveikatos apsaugos pareigūnai kelių miestų oro uostuose, geležinkelio ir autobusų stotyse tikrina keleivių temperatūrą.

Bet ne visi žmonės, mirę nuo naujojo viruso, karščiavo prieš paguldant juos į ligoninę, nurodo NSK.

66 metų vyras pavarde Luo gruodžio 22-ąją skundėsi „daugiausia sausu kosuliu“, bet nekarščiavo. Daugiau kaip po savaitės jis ėmė dusti, o sausio viduryje jam teko prijungti kvėpavimo aparatą.

„Didelį susirūpinimą kelia šio viruso sukeliamų simptomų sunkumo diapazonas“, – sakė Didžiosios Britanijos ne pelno organizacijos „Wellcome Trust“ direktorius Jeremy Farraras (Džeremis Fararas).

Didelį susirūpinimą kelia šio viruso sukeliamų simptomų sunkumo diapazonas.

„Aišku, kad kai kurie žmonės paveikiami ir gali užkrėsti kitus, nors jiems simptomai pasireiškia tik labai nesmarkiai arba galbūt visai nepasireiškia“, – sakė jis.

Du mirties atvejai – ne pagrindinėje Kinijos dalyje

Antradienį Honkonge nuo naujojo viruso mirė 39 metų vyras, pranešė miesto ligoninių administracija.

Tai antras mirties atvejis už Kinijos pagrindinės teritorijos dalies ribų. Filipinai sekmadienį paskelbė, kad šalyje mirė vyras iš Uhano.

Mirties atvejis Honkonge užregistruotas šiam pusiau autonominiam miestui uždarius visas, išskyrus dvi, sausumos perėjas į pagrindinę Kinijos dalį. Taip siekiama stabdyti viruso plitimą.

Honkongo žiniasklaida pranešė, kad miręs vyras taip pat sirgo kitomis ligomis, todėl jį buvo sunku gydyti. Praėjusį mėnesį jis lankėsi Uhane.

Honkongas ypač nerimauja dėl viruso, nes dar labai gerai prisimena SARS protrūkį 2002–2003 metais, kai šiame finansų centre mirė beveik 300 žmonių, o pagrindinėje Kinijos dalyje – dar 349.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tina

Tina portretas
Bet tai kaip jis paplito po visa pasauli man protu nesuvokiama tas virusas yra jau nuo 2017m. Kinijoje bet niekas neskelbė nes jis ne plito taip kaip dabar...

...

... portretas
Chm: "Mirtingumas buvo 2,1 proc." - tai JEI mūsų LL tą virusą užneštų į Seimą, tai pagal statistiką jame numirtų 3 seiMunai. Kas už tai kad ant karuna'viruso laužo sudegint juodąją raganą Š** su broileriuku?.. ką dar kandidatais siūlote? :s

???

??? portretas
Policija ir ,,Kaunos diena,,kodel praleidziate toki skelbima Emos? .Tai prostitute.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių