Quantcast

Paryžiaus traukinių stotyje policija pašovė peiliu ginkluotą vyrą

Prancūzijos transporto policijos pareigūnai pašovė peiliu ginkluotą vyrą, kuris mėgino juos pulti vienoje Paryžiaus traukinių stotyje, šaukdamas „Allahu Akbar“ (arab. „Dievas visų didesnis“), antradienį pranešė policija ir prokurorai.

Šis incidentas įvyko pirmadienį prieš vidurnaktį Sen Lazaro stotyje, viename judriausių Prancūzijos sostinės transporto centrų, naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos šaltinis, prašęs neviešinti jo vardo. Pareigūnas patvirtino informaciją apie įvykį, kurią pirmiausiai paskelbė televizija BFM.

Šaltinis pridūrė, kad vyras sušupo „Allahu Akbar“ ir išsitraukė iš krepšio peilį.

„Du pareigūnai gindamiesi panaudojo savo tarnybinius ginklus, kad jį neutralizuotų. Sužeistam asmeniui pagalbą suteikė greitosios pagalbos tarnyba“, – sakė Prancūzijos nacionalinės geležinkelių įmonės SNCF atstovas.

Paryžiaus prokurorai AFP sakė, kad į užpuoliką pataikė dvi policininkų paleistos kulkos, bet to vyro gyvybei pavojus negresia.

Prokuratūra nurodė, kad pradėtas tyrimas dėl mėginimo nužudyti valstybės pareigūnus, terorizmo kurstymo ir ginkluoto smurto.

Vienas tyrimui artimas šaltinis, taip pat pageidavęs likti anonimas, sakė, kad užpuolikas anksčiau nebuvo patekęs į saugumo tarnybų akiratį.

Prancūzijoje tebegalioja aukščiausio laipsnio parengtis teroristiniams išpuoliams. Šalyje nuo 2015 metų sausio įvyko ištisa virtinė islamistų atakų. Šiuo metu teismas nagrinėja bylą dėl 130 žmonių gyvybių nusinešusių atakų, įvykdytų 2015 metų lapkritį, todėl pareigūnai perspėjo, kad reikia užtikrinti ypatingą budrumą.

Nuo praeitų metų pabaigos Prancūzijoje keletą išpuolių įvykdė pavieniai radikalizavęsi islamistai. Viena iš tokių atakų buvo įvykdyta 2020-ųjų spalį, kai buvo žiauriai nužudytas mokytojas Samuelis Paty (Samiuelis Pati).

Pedagogui buvo nupjauta galva, kai jis per pamoką žodžio laisvės tema savo mokiniams parodė pranašą Muhammadą (Muhamadą) vaizduojančių karikatūrų. Šis nužudymas smarkiai sukrėtė visą šalį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Katinas

Katinas portretas
Reikia šauti Tik į galvą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių