Quantcast

Paryžiaus šaudynių įtariamasis perkeltas į psichiatrijos skyrių

Prancūzas, įtariamas trijų žmonių nužudymu per „rasistinį“ išpuolį kurdų kultūros centre Paryžiuje, buvo perkeltas į psichiatrijos skyrių, pranešė prokurorai, o Prancūzijos sostinėje įvyko policijos ir demonstrantų susirėmimai.

Prokurorai sakė, kad 69 metų baltaodis įtariamasis šeštadienį dėl sveikatos būklės buvo išvežtas iš areštinės ir nugabentas į policijos psichiatrijos įstaigą.

Penktadienį kultūros centre ir netoliese esančioje kirpykloje nuaidėję šūviai sukėlė paniką šurmuliuojančiame 10-ajame miesto rajone, kuriame įsikūrę parduotuvės ir restoranai bei gyvena daug kurdų.

Per išpuolį, kurį, kaip įtariamasis sakė tyrėjams, įvykdė dėl to, kad yra „rasistas“, buvo sužeisti dar trys žmonės, teigė su tyrimu susipažinęs šaltinis.

Paryžiaus prokurorė teigė, kad šeštadienio popietę gydytojas patikrino įtariamojo sveikatą ir nusprendė, kad ji „nesuderinama su kardomąja priemone areštu“.

Prokurorė pridūrė, kad vyrui buvo panaikinta kardomoji priemonė ir jis buvo nuvežtas į policijos psichiatrijos skyrių, kol bus apklaustas pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Tyrimas tęsiamas.

Šis šaudymas atgaivino trijų neišaiškintų 2013 metais įvykdytų kurdų nužudymų, dėl kurių daugelis kaltina Turkiją, traumą.

Daugelis kurdų bendruomenės narių išreiškė pyktį Prancūzijos saugumo tarnyboms, sakydami, kad jos padarė per mažai, kad užkirstų kelią šaudymui.

Šeštadienį įsiutę demonstrantai jau antrą dieną iš eilės susirėmė su policija Paryžiaus centre po aukoms pagerbti skirto mitingo.

Sostinės policijos viršininkas Laurent'as Nunezas (Loranas Nunjesas) televizijos kanalui BFM sakė, kad per neramumus buvo sužeistas 31 pareigūnas ir vienas protestuotojas, o 11 žmonių buvo suimti, „daugiausia dėl žalos padarymo“.

Anksčiau šeštadienį Paryžiaus prokurorė 24 valandoms pratęsė įtariamojo sulaikymo terminą ir pateikė papildomą kaltinimą dėl „rasistinių motyvų“.

Jis jau buvo sulaikytas dėl įtarimų nužudymu, pasikėsinimu nužudyti, ginkluotu smurtu ir ginklus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimu.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pareiškė, kad kurdai Prancūzijoje tapo „bjauraus išpuolio taikiniu“, ir nurodė L. Nunezui šeštadienį susitikti su kurdų bendruomenės lyderiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Ji reikejo perkelt ant eifelio bogsto pasivaikscioti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių