Quantcast

Pareigūnai tiria keturias žmogaus teisių gynėjos I. Nozdrovskos nužudymo versijas

  • Teksto dydis:

Ukrainos pareigūnai tiria keturias žmogaus teisių gynėjos Irinos Nozdrovskos nužudymo versijas. Tai antradienį naujienų agentūrai „Ukrinform“ papasakojo Ukrainos nacionalinės policijos vyriausiosios valdybos atstovas Mikola Žokovičius.

Pasak jo, viena iš versijų - profesinė teisininkės veikla, kita - jos paskutinė byla dėl eismo nelaimės. Taip pat neatmetama, kad moteris tapo chuliganų ar žagintojų auka.

„Mes laikome nužudymo versija jos tarnybinę veiklą. Bet mes patikslinome, kad būtent dėl paskutinės bylos, kurioje ji aktyviai dalyvavo, tikriausiai ir buvo padarytas šis nusikaltimas“, - sakė M. Žukovičius.

Gruodžio mėnesį dingusios žmogaus teisių gynėjos kūnas buvo rastas sausio 1 d. vienoje iš upių prie Kijevo. Preliminariais duomenimis, lavonas buvo numestas nuo tilto. Antradienį naujienų portalas „Obozrevatel“ pranešė, kad moters kūne yra durtinių ir pjautinių žaizdų kaklo srityje, nužudytoji buvo beveik be drabužių.

I.Nozdrovska dalyvavo plataus atgarsio sulaukusioje byloje prieš Višgorodo rajono teismo vadovo giminaitį Dmitro Rosošanskį, kuris 2015 metais mirtinai suvažinėjo jos seserį. Kaip vėliau paaiškėjo, vairuotojas buvo apsvaigęs nuo narkotikų.

2017 metais I. Nozdrovska pasiekė, kad D. Rosošanskis būtų nubaustas: jis buvo nuteistas septynerius metus kalėti. Pasak moters artimųjų, nuteistojo giminės jai dažnai grasino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadakste

Vadakste portretas
Kazkokie brudai tokiai jaunai , graziai moteriai ateme gyvenima. Nesinori rasyti , kad ilsekis ramybeje , nes jai buvo dar visas gyvenimas pries akis, o kazkas jai neleido toliau gyventi.Dori Ukrainos zmones prisimins ja ilgai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių