Quantcast

Pareigūnai identifikavo 12 žmonių JAV nušovusį vyrą

  • Teksto dydis:

Šaulį, Virdžinijos Bičo savivaldybėje nušovusį 12 žmonių ir paskui nušautą policijos, pareigūnai identifikavo kaip Dewayne'ą Craddocką (Deveiną Kradoką).

Šeštadienį ryte surengtoje spaudos konferencijoje pareigūnai daugiausiai dėmesio skyrė aukoms: parodė ekrane visų jų nuotraukas, paskelbė jų vardus ir biografijos detales.

Virdžinijos valstijoje esančio miesto pareigūnas Dave'as Hansenas (Deivas Hansenas) sakė, kad 11 iš 12 aukų buvo miesto samdomi darbuotojai ir kad jis su beveik visais jais dirbo daug metų. „Liko tuštuma, kurios niekada negalėsime užpildyti“, – pridūrė D. Hansenas.

Pakalbėję apie aukas pareigūnai nurodė užpuoliko vardą ir sakė, kad taip padarė tik kartą ir daugiau šio vardo neminės.

Užpuolikas, vienas savivaldybės darbuotojas, penktadienį nušovė 12 žmonių ir dar keturis sužeidė viename vyriausybinių pastatų komplekse.

Pats šaulys buvo nukautas po užsitęsusio susišaudymo su policija, o įvykio vieta „geriausiai galėtų būti apibūdinta kaip karo zona“, sakė Virdžinija Bičo policijos viršininkas Jamesas Cervera (Džeimsas Servera).

Šaudynės prasidėjo po 16 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku, šauliui įžengus į vieną iš Virdžinija Bičo savivaldybės pastatų ir „iškart pradėjus beatodairiškai šaudyti į visas aukas“, nurodė J. Cervera.

Vienas žmogus žuvo prie savo automobilio, o kiti buvo rasti visuose trijuose pastato aukštuose. Penktadienį vakare policija pranešė, kad žuvo iš viso 12 žmonių ir keturi buvo sužeisti.

Užpuolikas buvo ginkluotas .45 kalibro pistoletu su garso slopintuvu. Jis kelis kartus iš naujo užsitaisė padidintos talpos šovinių dėtuvėmis, pažymėjo J. Cervera.

„Per šį susišaudymą pareigūnai užkirto kelią šiam asmeniui įvykdyti daugiau žudynių tame pastate“, – pridūrė jis.

Pareigūnai nurodė, kad užpuolikas ilgą laiką dirbo komunalinių paslaugų departamente.

Tarp sužeistųjų yra vienas policininkas, kurio gyvybę apsaugojo neperšaunama liemenė. Vis sužeistieji penktadienį vakare buvo operuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių