Quantcast

Palestiniečiai JAV ekspertams perdavė kulką, nužudžiusią „Al Jazeera“ žurnalistę

Palestiniečių savivalda šeštadienį pranešė, kad televizijos „Al Jazeera“ žurnalistę Shireen Abu Akleh (Širin Abu Aklė) nužudžiusią kulką perdavė JAV teismo medicinos ekspertams, taip žengdama žingsnį į priekį siekiant išspręsti priešpriešą su Izraeliu dėl jos mirties aplinkybių tyrimo.

Palestiniečių ir amerikiečių žurnalistė Sh. Abu Akleh, 25 metus dirbusi „al Jazeera“, žuvo gegužės 11 dieną, nušviesdama Izraelio karių reidą Dženino pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante. Ši reporterė buvo gerai žinoma arabų pasaulyje dėl reportažų apie palestiniečių gyvenimo sunkumus, dešimtmečius tęsiantis Izraelio kontrolei.

Palestiniečiai ir Sh. Abu Akleh kolegos, kurie tuo metu buvo kartu su ja, teigia, kad žurnalistė žuvo nuo Izraelio karių kulkų.

Izraelio kariuomenė iš pradžių sakė, kad reporterę galėjo nušauti palestiniečių kovotojai, bet vėliau nuo šios pozicijos atsitraukė ir dabar teigia, kad moteris galėjo žūti nuo atsitiktinės izraeliečių ugnies.

Pasak kariuomenės, neištyrus kulkos neįmanoma nustatyti, kuri pusė nužudė Sh. Abu Akleh. Palestiniečiai atsisakė atiduoti kulką, sakydami, kad nepasitiki Izraeliu.

Palestiniečių generalinis prokuroras Akramas al Khatibas (Akramas Chatibas) sakė, kad kulka buvo perduota JAV ekspertams „techniniam darbui“. Jis pakartojo, kad palestiniečiai atsisako atiduoti kulką izraeliečiams.

A. al Khatibas teigė, kad palestiniečiai sveikina bet kokių tarptautinių organizacijų dalyvavimą, kuris „padėtų mums patvirtinti tiesą“.

„Esame įsitikinę savo tyrimais ir pasiektais rezultatais“, – sakė jis.

Neaišku, ką amerikiečių ekspertai galėtų nustatyti, jei taip pat neištirtų izraeliečių ginklo, iš kurio, Izraelio teigimu, galėjo būti paleistas šūvis. Izraelis kol kas nepranešė, ar duos ištirti tą šautuvą.

Palestiniečiai apie tai pranešė likus kiek daugiau nei savaitei iki JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) vizito į šį regioną.

Vienas palestiniečių pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, kad šis klausimas buvo iškeltas per palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso (Mahmudo Abaso) ir JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) pokalbį telefonu ir kad abi šalys tikisi išspręsti šį klausimą iki J. Bideno vizito.


Šiame straipsnyje: al JazeerakulkaPalestina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
JAV ir Izraelis - dvi teroristines valstybės. Kol jos egzistuos - pasauly taikos ir ramybes nebus.

ano

ano portretas
o kas nusove persu generola poto mokslininkus atominio sektoriaus ir tai buvo prie Trumpo tik ta suzinojo is sekretoriaus pompeo kuris matomai ir uz sake ta zmogzudiste o jug jis buvo kandidatas i prezidentus siandien apie si zmogu tyla matomai /perlenke politlazda/ tai laikinai uzsimaskavo bet kai isaiskes tai teks atsakyt visiems ===

o

o portretas
kom teisus juk zydu mosad visur lenda neveltui arabai ju taip nekencia nuo Kristaus nuzudymo laiku jie su setonu matomai sudare sutarti terorizmas vaiku grobimai tai ne ateiviu darbas o hazaru kurie ko gero isitvirtyne pentagone clinton obam remiami o Trumpa iremino judejas zentas nes buvo pazadeta Jeruzale poto jis tapo tik kliutis ir rinkimai buvo ciniskai sufalsifikuoti o pezidenta bande is malunsparnio nakti nusaut bet miegamojo stiklai buvo nepersaunami ===
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių