Quantcast

Pakistano Karačio uostamiestyje potvyniai nusinešė 12 gyvybių

  • Teksto dydis:

Pakistano Karačio uostamiestį užklupus musoninėms liūtims ir kilus potvyniams žuvo mažiausiai 12 žmonių, trečiadienį pranešė pareigūnai ir labdaros organizacijos.

Pasak pareigūnų, daugiausia žmonių žuvo nutrenkti elektros srovės dėl prastai prižiūrimų elektros linijų.

Pasak Edhi (Edhio) fondo, didžiausios Pakistane socialinės rūpybos organizacijos, per potvynius galėjo žūti iki 15 žmonių.

Tuo metu valstybinių ligoninių atstovai praneša apie 12 žuvusiųjų per su potvyniais susijusius incidentus.

Mieste kilo pasipiktinimo banga socialiniuose tinkluose žaibiškai išplitus vaizdo įrašui, kuriame matyti du vaikai, tariamai žuvę nutrenkti elektros srovės, į balą įkritus elektros kabeliui.

„Elektros tiekimo bendrovę būtina nubausti už vaikų žūtį, nes saugumas ir sauga yra jos atsakomybė“, – sakė Edhi fondui vadovaujantis Faisalas Edhi (Faisalas Edhis).

Daktarė Seemi Jamali (Simi Džamali), vadovaujanti valstybiniam Jinnah (Džinos) medicinos universitetui, patvirtino, kad į ligoninę buvo „atgabenti negyvi“ devyni žmonės, nutrenkti elektros srovės.

Dar trys aukos, tarp jų – minėtame įraše matyti vaikai, buvo atvežtos į mieste įsikūrusią Abbasi Shaheedo (Abasio Šahido) ligoninę, naujienų agentūrai AFP patvirtino vienas budintis gydytojas.

Maždaug 20 mln. gyventojų turintį didmiestį smarkios liūtys skalbia nuo pirmadienio. Buvo užtvindyta daug gyvenamųjų rajonų, o eismas nuolat transporto užkimštose Karačio gatvėse visiškai sustojo.

„Pastarąsias tris dienas gyvename be elektros ir vandens, o oficialios pagalbos taip ir nesulaukėme“, – sakė 24 metų Karačio gyventojas Qaiseras Khanas (Kaiseras Chanas).

Šį musoninių liūčių sezoną Pietų Azijoje jau žuvo šimtai žmonių, o dar dešimtys tūkstančių dėl stichijos buvo priversti palikti namus.

Nors kasmet skurdų regioną skalaujančios liūtys suteikia gyventojams retą galimybę papildyti vandens atsargas, stichija neretai nusineša žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių