Quantcast

Paaiškėjo daugiau detalių apie D. Rogozino būklę: sunkiai sužeistas į galvą ir į užpakalį

  • Teksto dydis:

Milžiniškos naujos kapinės prie Mariupolio ir daugybė naujų kapų Rusijos miesto kapinėse tik patvirtina, kad kruvinas karas Ukrainoje jau pasiglemžė tūkstančius gyvybių. kita vertus, diktatoriškas Kremliaus režimas kaip ir per visus 100 jo gyvavimo metų, nedrįsta paskelbti jokių konkrečių žuvusiųjų ar sužeistųjų skaičių, praneša LNK.

Tarp tokių aukų atsirado ir skandalingais pareiškimais apie rusų atominius ginklus pagarsėjęs, bet dabar jau nušalintas „Roskosmos“ Dmitrijus Rogozinas. Jis sunkiai sužeistas į galvą ir į užpakalį, kai šventė gimtadienį viename okupuoto Donecko restoranų. Kartu su juo nuo ukrainiečių didelio tikslumo artilerijos sviedinio nukentėjo ir keli D. Rogozino bendražygiai. 

Manoma, kad taip atsitiko dėl ukrainiečiams nutekintos jų baliaus vietos. Kremliaus valdžia ir toliau parodomai piktinasi, kad Ukraina apšaudo Donecką – pagrindinį rusų karių puolimo Donecke karinio tiekimo mazgą.

Bet rusams, nepaisant mobilizuotų 300 tūkst. vyrų ir kalėjimuose pasamdytų nusikaltėlių nepavyksta įveikti ukrainiečių pasipriešinimo Donecko srityje. Ten rusų kariai jau kelis mėnesius meta gausybę patrankų mėsos ir artilerijos į maždaug 100 km pločio fronto ruožą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Matyt, todėl Vladimiras Putinas prabilo apie Rusijos gynybą. „Reikia atnaujinti civilinės ir teritorinės gynybos organizavimo ir sąveikos su pramone sistemą. Visų pirma, būtina tobulinti karinės technikos, ginklų ir materialinių išteklių kaupimo ir saugojimo sistemą, skirtą mobilizuoti dalinius į ginkluotąsias pajėgas. Kaip žinia, pašaukta 300 tūkst. žmonių. Dalis jų yra kovos zonoje. Krašto apsaugos ministro ir generalinio štabo viršininko teigimu, kariniuose poligonuose mokosi dar 150 tūkst. Tai – pakankamas rezervas operacijoms atlikti“, – kalbėjo Rusijos prezidentas.

Šis rezervas juda ir po Baltarusiją, bet Minsko diktatorius tvirtina, kad karo pradžios scenarijus nesikartos. Tada, vasario mėnesį, Baltarusijoje surengti bendri su Rusija kariniai manevrai baigėsi V. Putino puolimu per Baltarusijos sieną Kyjivo link.

„Todėl mes savo teritorijoje perkeliame karines pajėgas ir bendras, ir savo, ten, kur manome, kad jų reikia. Jokio kito sumanymo, jokios konspirologijos “, – sakė Aliaksandras Lukašenka.

Rusų kariai puola ne tik Donecko srityje, bet ir toliau apšaudo išvaduotas Charkivo ir Chersono sritis. Chersone pataikyta į, laimė, nuotoliniu būdu veikiančią mokyklą ir ligoninę.

„Mes gi negalime bėgti, todėl sėdime, nes čia gi neįgalūs žmonės, senukai. Ne tik, kad bėgti – mes atsigulti ant grindų negalime“, – teigė viena moteris.

Laimė, ligoninėje niekas rimčiau nenukentėjo. Vietos gyventojai sakė jau baigiantys priprasti prie tokio pafrontės gyvenimo. „O čia viskas pasiekė. Per Dniprą pralėkė ir viskas – tik 5-7 km. Todėl ir minosvaidžiai, ir raketos, ir patrankos daužė nuo pat ryto“, – sakė kalbintas vyras.

Rusų kariai ne tik toliau daužo ukrainiečių miestus, bet ir bando parodyti, kad juos atstato. Pavyzdžiui, barbariškai suniokotame Mariupolyje jau pastatyta naujų namų. Nors butus ten daugiausiai gavo atvykę rusų kariškiai ir kita nomenklatūra. 

„Aš nežinau, kaip tai galima – dabar kiša tau saldainį už sugriautus namus, už nužudytus žmones. Ir jie kažkuo tiki. Nežinau, aš to nesuprantu“, – graudinosi šnekėjusi moteris.

Turint omenyje, kad karas vyksta jau beveik dešimt mėnesių, o jo galo nesimato, tokių – parodomųjų statybų bus daugiau.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDmitrijus Rogozinassužeistasgimtadienio šventimasLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių