Quantcast

P. Korėjos sostinėje per mokymus sudužo JAV F-16 lėktuvas

Per pratybas į pietus nuo Pietų Korėjos sostinės Seulo esančioje žemės ūkio vietovėje šeštadienį sudužo Jungtinių Valstijų naikintuvas F-16, pranešė amerikiečių kariuomenė, tačiau, atrodo, aukų ir materialinės žalos nepadaryta.

Lėktuvo pilotas saugiai katapultavosi prieš katastrofą ir buvo nugabentas į artimiausią ligoninę, sakoma JAV karinių oro pajėgų pareiškime.

„8-ajam naikintuvų sparnui priskirtas „F-16 Fighting Falcon“ apie 9 val. 45 min. (vietos, 3 val. 45 min. Lietuvos laiku) sudužo žemės ūkio paskirties teritorijoje netoli Osano oro pajėgų bazės“ Gjongio provincijoje, teigiama pareiškime.

Jame nurodoma, kad avarija įvyko per įprastines pratybas, ir priduriama, kad vyksta tyrimas.

Į avarijos vietą buvo išsiųstos vietos ugniagesių pajėgos, kurios užgesino gaisrą, savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje pranešė Gjongio gubernatorius Kim Dong-yeonas (Kim Dongjeonas).

Vietos žiniasklaida teigė, kad per avariją žmonės nenukentėjo ir žala nepadaryta, nes ji įvyko kaimo vietovėje.

„Šalia avarijos nėra jokių civilių namų, todėl daugiau žalos (išskyrus lėktuvą) nepadaryta“, – naujienų agentūra „Yonhap“ citavo vieną policijos pareigūną.

Vašingtonas yra pagrindinis Seulo saugumo sąjungininkas ir Pietų Korėjoje dislokuoja apie 28 500 karių, kurie padeda ją apsaugoti nuo Šiaurės Korėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JAV F-16

JAV F-16  portretas
Ot Nevykeliai ...

Musiau

Musiau portretas
Mykola Benderenko vairavos-treniravos.

kremliaus autai

kremliaus autai portretas
Teraktas. Siaip lektuvai neduzta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių