Quantcast

Oslo policija sulaikė greitosios pagalbos automobilį pagrobusio vyro bendrininkę

  • Teksto dydis:

Oslo policija sulaikė ginkluoto vyro, kuris antradienį Norvegijos sostinėje pagrobė greitosios pagalbos automobilį ir juo partrenkė kelis praeivius, spėjamą bendrininkę.

Tai pranešė televizijos kanalas NRK, remdamasis teisėsaugos institucijų atstovais.

Anksčiau pareigūnai, panaudoję tarnybinius ginklus, sulaikė patį pagrobėją, jis lengvai sužeistas. Įtariamasis – 32 metų amžiaus norvegas, jis kaltinamas pasikėsinimu nužudyti. Jo bendrininkė – taip pat norvegė, moteriai 25 metai. Jie abu žinomi policijai dėl ankstesnių teisės pažeidimų, yra susiję su dešiniaisiais ekstremistais.

Pasak mačiusiųjų, įtariamasis per sulaikymo operaciją šaudė į pareigūnus. Jo vairuojamas automobilis partrenkė du pagyvenusius žmones, taip pat moterį su vaikišku vežimėliu. Jame buvę septynių mėnesių amžiaus dvyniai, taip pat pagyvenęs vyras sužeisti.

Anot policijos atstovų, vyras tyčia važiavo šaligatviu, kad sužalotų atsitiktinius praeivius. Pas įtariamuosius rastas automatinis pistoletas ir šratinis šautuvas. Be to, greitosios pagalbos automobilyje aptikta narkotikų.

Laikraščio „Verdens Gang“ duomenimis, pagrobtame automobilyje buvo likę trys greitosios pagalbos darbuotojai, jie nenukentėjo. Incidento aplinkybes aiškinasi ir Norvegijos policijos saugumo tarnyba, kuri tiria su ekstremizmu susijusius nusikaltimus. Kol kas teisėsaugos institucijos neturi pakankamos informacijos nusikaltimui kvalifikuoti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių