Quantcast

Osle per susirėmimus prie Irano ambasados sužeisti du žmonės, dar 90 sulaikyti

  • Teksto dydis:

Osle per ketvirtadienį prie Irano ambasados surengtą demonstraciją kilus susirėmimams, nesunkiai nukentėjo du žmonės, o dar 90 buvo sulaikyti, pranešė Norvegijos policija.

Išreikšti protestą dėl Irano kurdės Mahsos Amini mirties po liūdnai pagarsėjusios moralės policijos sulaikymo, taip pat prieš Irano smūgius Irako Kurdistanui, prie ambasados susirinko kelios dešimtys protestuotojų. Kai kurie iš jų buvo apsigaubę pečius kurdų vėliava.

Dalis demonstrantų mėgino prasiveržti į ambasados kompleksą.

Per televiziją transliuotuose reportažuose matyti, kaip žmonės mėto daiktus ir muša kitus lazdomis.

„Šiame etape turima pranešimų, kad buvo nesunkiai sužeisti du žmonės“, – per „Twitter“ paskelbė policija.

Prie ambasados buvo dislokuotos gausios teisėsaugos institucijų pareigūnų, o policija pranešė, kad padėtis yra „valdoma“.

Policijos pareigūnas Arildas Jorundlandas prie ambasados susirinkusiems žurnalistams sakė, kad buvo sulaikyta apie 90 žmonių.

Kas organizavo protestą, kol kas nežinoma. Kai kurie protestuotojai kurdų kalba skandavo: „Moteris, gyvybė, laisvė!“

Demonstracija įvyko praėjus dienai po to, kai Iranas per raketų ir dronų smūgių Irako Kurdistanui nukovė 13 žmonių. Teheranas apkaltino tame regione veikiančias kurdų ginkluotas grupuotes kurstant Irane protestus, prasidėjusius mėnesio viduryje.

22 metų M. Amini mirė rugsėjo 16-ąją, praėjus trims dienoms po arešto dėl įtariamų Irane galiojančių griežto aprangos taisyklių pažeidimų.

Jaunos moters mirtis šalyje išprovokavo didžiulę protestų bangą. Vienos žmogaus teisių organizacijos duomenimis, Teheranui malšinant protestus žuvo jau 76 žmonės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių