Quantcast

O. Arestovičius: Europos Sąjunga neturi ginklų nei dideliam, nei mažam karui

  • Teksto dydis:

Pasak Ukrainos pareigūno, karinės įmonės, atsakingos už „Land-Lease“, dabar dirba trimis ar keturiomis pamainomis, kad skubiai gamintų ir tiektų ginklus. Ginkluotosios pajėgos gaus naujų ginklų, tačiau taip pat pradeda aiškėti, kad ES nebuvo pasirengusi karui.

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad ES neturi ginklų nei dideliam, nei mažam karui. Ukrainos gautus ginklus jis įvertino kaip nepakankamus. Tai jis pasakė interviu žurnalistei Julijai Latyninai.

„Mes taip atkakliai kovojome prieš visuotinį atšilimą, kad pusę ekonomikos pripratinome prie rusiškų dujų“, – sakė jis apie Vokietijos vadovybę. – Iš 26 Bundesvero brigadų 6 liko be atsarginių dalių, remonto komplektų ir t. t. Kovai pasirengusią kariuomenę iš dalies išlaikė Prancūzija, Graikija ir Didžioji Britanija, kurios pastarosios ES nebėra. Likusioji dalis yra tik parama NATO: vienas batalionas ir viskas. Liūdniausia, kad jie nežino, kodėl gyvena. Vienintelė Europos funkcija – būti muziejumi“, – sakė patarėjas.

„Iš kovai pasirengusių kariuomenių yra amerikiečių, britų, prancūzų ir galbūt kanadiečių. Tai jau ne aštuntojo dešimtmečio vidurys, kai jie draugiškai ruošėsi susidurti su sovietų raudonąja mašina, kuri po dviejų savaičių ketino pasiekti Lamanšo sąsiaurį ir vien Vokietijoje turėjo 550 000 vyrų – gerai ginkluotą smogiamąjį kumštį“, – sakė Ukrainos pareigūnas.

Pabrėžiama, kad Ukrainai netiekiama pakankamai ginklų. „Trys dešimtys haubicų – tai visai ne 1300 km frontui, ir tai tik vidinis frontas, nes yra dar ir sienų perimetras“, – aiškino Arestovičius.

„Dabar jie neturi ką perduoti, o šią lendlizo sutartį jie vis dar turi išpildyti. Dirbama trimis pamainomis, o kai kur – keturiomis, įskaitant savaitgalius, kad galėtų skubiai išduoti ginklus. Viena vertus, tai gerai: ginkluotė nauja, bet, kita vertus, prasidėjus karui paaiškėjo, kad jie fiziškai neturi ką duoti“, – sakė Arestovičius ir pridūrė, kad Europoje nėra kariuomenės, kuri galėtų penktą mėnesį priešintis Rusijos agresijai taip kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepasaulinis karaskaras Europojeginklaiginklų trūkumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių