Quantcast

Nyderlandai atsargiai švelnina koronaviruso ribojimus

Nyderlanduose atsargiai švelninami ribojimai, įvesti pandemijai suvaldyti. Nuo ketvirtadienio vėl duris galės atverti teatrai, muziejai, kino teatrai ir bibliotekos, antradienio vakarą paskelbė ministras pirmininkas Markas Ruttė. Tačiau barai, kavinės ir restoranai ir toliau liks uždaryti. Namuose vėl bus galima priimti tris svečius, o ne du, kaip iki šiol.

Nyderlanduose nuo spalio vidurio galiojo dalinis karantinas, kuris prieš dvi savaites buvo sugriežtintas. Nors priemonės dabar švelninamos, vyriausybė mano, kad dalinis karantinas galės būti atšauktas tik kitų metų sausį.

Kol kas neaišku, kaip gyventojams bus leista švęsti žiemos šventes. Per gruodžio 5-ąją minimą tradicinę Šv. Nikolo dieną (Sinterklaas) dideli šeimos susibūrimai dar nebus galimi. Vyriausybė nori užkirsti kelią trečiai infekcijos bangai gruodį, kuri gali kilti daug švenčiant.

Antradienį Nyderlanduose pranešta apie 4 320 naujų infekcijų. Tai buvo ketvirta diena iš eilės, kai rodikliai mažėjo. Vis dėlto, anot sveikatos ministro Hugo de Jongės, skaičiai vis dar yra dideli.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių