Quantcast

Nyderlandai: Amsterdame sprogo dar viena siunta

Amsterdame sprogo dar viena siunta. Tai ketvirtadienį pranešė Nyderlandų policija.

„Vienoje kompanijoje sprogo vokas su sprogstamąja medžiaga, – informavo pareigūnai. – Vienas žmogus nukentėjo nuo dūmų. Į incidento vietą nusiųstas greitosios pagalbos automobilis. Policija atlieka tyrimą“.

Nyderlandų televizijos duomenimis, sprogimas įvyko banko ING skyriuje.

Anksčiau ketvirtadienį siunta su sprogmenimis buvo aptikta Leusdeno mieste. Ji buvo adresuota bendrovei „Unisys“. Išminuotojai neutralizavo sprogmenis.

Trečiadienį šalyje sprogo dvi siuntos su sprogmenimis. Vienas iš sprogimų įvyko apie 8 valandą ryto banko „ABN Amro“ pašto rūšiavimo centriniame skyriuje Amsterdame, kitas – Japonijos kompanijos „Ricoh“ skyriuje. Per incidentus žmonės nenukentėjo. Įtartina siunta buvo aptikta ir „ABN Amro“ skyriuje Mastrichte, bet, pasak policijos atstovų, joje sprogmenų nebuvo.

Vėliau policija pranešė, kad vokų siuntėjas pareikalavo iš kompanijų tam tikros sumos bitkoinais. Jis grasino, jog jeigu lėšos nebus pervestos, tai jų biurai sulauks naujų siuntų su sprogmenimis.

Praėjusį mėnesį siuntos su sprogmenimis buvo pristatytos įvairioms bendrovėms Amsterdame, Roterdame, Utrechte ir Mastrichte. Nė viena iš jų nesprogo. Teisėsaugos institucijoms kol kas nepavyko nustatyti, kas jas išsiuntė.

Dėl šių incidentų policija paragino visuomenę būti budrią. Pasak pareigūnų, ypatingą dėmesį reikia skirti baltiems storiems vokams su dviem pašto ženklais ir išspausdintu adresu, užklijuotiems polietileno plėvele. Kaip tokių laiškų siuntėja nurodoma Roterdamo mokesčių ir rinkliavų tarnyba, bet ant vokų nėra žinybos emblemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių