Quantcast

Nuskendusių migranto tėvo ir dukros nuotrauka sukėlė pasipiktinimą visame pasaulyje

  • Teksto dydis:

Šokiruojanti Rio Grandės upėje nuskendusių migranto vyro ir jo dukrelės nuotrauka sukėlė pasipiktinimą, sielvartą ir liūdesį visam pasauliui - nuo Vatikano iki JAV Kongreso, ir paskatino pasmerkti JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos imigracijos politiką, skelbia AP.

„Popiežius yra labai nuliūdęs dėl jų mirties ir meldžiasi už juos, ir už visus migrantus, kurie neteko gyvybės, kai bandė pabėgti nuo karo ir vargo“, – teigė Vatikano atstovas.

„Kaip gali prezidentas D. Trumpas žiūrėti į šią nuotrauką ir nesuprasti, kad tai žmonės, bėgantys nuo smurto ir persekiojimo, pasiruošę rizikuoti pavojinga, kartais nesėkminga kelione, ieškodami geresnio gyvenimo“, – sakė JAV senatorius Chuckas Schumeris.

Kaip gali prezidentas D. Trumpas žiūrėti į šią nuotrauką ir nesuprasti, kad tai žmonės, bėgantys nuo smurto ir persekiojimo.

Migrantas vyras su maža savo dukrele nuskendo Rio Grandės upėje, kai bandė iš Meksikos perplaukti upę ir patekti į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) be legalaus leidimo.

Paviešinta šokiruojanti vyro ir mažametės jo dukros nuotrauka, kurioje jie negyvi guli veidu į žemę ant upės kranto, skaudžiai priminė, su kokiomis rizikomis susiduria JAV pasiekti besiviliantys migrantai iš Centrinės Amerikos.

Nuotraukoje matyti vyras Oscaras Albertas Martinezas Ramirezas ir jo 23 mėnesių amžiaus dukra Valeria, apsivijusi tėvo kaklą ranka. Meksikos laikraščio „La Jornada“ paskelbtą nuotrauką pasauliniu mastu išplatino naujienų agentūra AP.

Tėvas su dukra bėgo iš Salvadoro, kuriame vyrauja smurtinis nusikalstamumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Taip taip taip. Jau nebezino kuo apkaltinti D.Trumpa. Kazkoks nelegalas nuskendo - kaltas JAV prezidentas???? Visai nukvako pasaulis. Popiezius didesniu rupesciu neturi???

nuskendo nelegalus imigrantas

nuskendo nelegalus imigrantas portretas
ir pasaulis kraustosi iš proto, ar neperlengvai žmonės pasiduoda manipuliavimui nuomones formavimui? Kritinis mąstymas nebemadingas, vadovaukitės emocijomis.

Is amerikes

Is amerikes portretas
Absoliuciai negaila.Jeigu jie rizikuoja savo ir vaiku gyvybem kokio chiero kazkas turi buti atsakingas?Braunasi kaip tarakonai cia ir visi gieda ta pati...Begam nuo skurdo ir t.t.Nebekite savo salyse mazinkite skurda.Balsavau uz Trump ir vel balsuosiu.Nes ka zadejo per rinkimus ta ir igyvendina.
VISI KOMENTARAI 19

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių